Υλικά
1 μελιτζάνα
60 ml ελαιόλαδο
ανθός αλατιού
1 πιπεριά τσίλι
300 γρ. ντοματίνια
½ κρεμμύδι λευκό
½ σκελίδα σκόρδο
250 γρ. σύγκλινο
καυτερή σάλτσα
1 κ.σ. λευκό βαλσάμικο ξίδι
6 φέτες πρόζυμο ψωμί ορεινό
20 ml ελαιόλαδο
20 ml ελαιόλαδο
φύλλα ρόκα
20 ml ελαιόλαδο
250 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
ανθός αλατιού
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις χαράζουμε. Τις αλείφουμε με λάδι, αλάτι πιπέρι και πάπρικα και ψήνουμε στους 160οC για 50’. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το σύγκλινο και το σοτάρουμε για 3-4’. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα κομμένα ντοματίνια, τη πιπεριά τσίλι, τη καυτερή σάλτσα από μαύρο σκόρδο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3΄-4’ μέχρι να καραμελώσουν και αφήνουμε στην άκρη. Όταν ψηθούν οι μελιτζάνες, αφαιρούμε το εσωτερικό και το τοποθετούμε σε ένα μπολ με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε και το μίγμα με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το σύγκλινο ώστε να γίνουν όλα μαζί μια ωραία γέμιση. Με ένα πινέλο βάζουμε ελαιόλαδο στις φέτες ψωμιού και πασπαλίζουμε με το σκόρδο. Τις τοποθετούμε στη σχάρα ή σε σχαροτήγανο μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σύνθεση: Σε κάθε φέτα ψωμιού τοποθετούμε λίγα φύλλα ρόκας την γέμιση της μελιτζάνας και από πάνω βάζουμε την τριμμένη μοτσαρέλα. Τελειώνουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.