Υλικά
- 3 ώριμες μπανάνες
- 1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 αβγό, χτυπημένο
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- Αλάτι, για γεύση
- 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλ. τσαγιού δάκρυα σοκολάτας
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ρίξτε τις μπανάνες και πολτοποιήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 3
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.
Βήμα 4
Ρίξτε τη ζάχαρη, το αβγό, τη βανίλια, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και το αλεύρι στο μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσετε μια λεία υφή.
Βήμα 5
Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και ρίξτε τη ζύμη σε μια ελαφρώς λαδωμένη φόρμα.
Βήμα 6
Γαρνίρετε με επιπλέον δάκρυα σοκολάτας και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά έως μία ώρα ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα.