Κρεατότουρτα: Μία πασχαλινή... τούρτα! Δείτε τη συνταγή!

Λένα Ηγουμενάκη
Λένα Ηγουμενάκη

Πώς αξιοποιείται το αρνί που περίσσεψε το Πάσχα;

Της Λένας Ηγουμενάκη*

 

Η πασχαλινή τούρτα, όπως τη λένε στα Χανιά, είναι μια στρογγυλή πίτα που μέσα στο αφράτο της ζυμάρι έχει αρνίσιο κρέας, τοπικά τυριά, στάκα και αρωματικά βότανα.

Παλαιότερα, οι Χανιώτισσες νοικοκυρές την έφτιαχναν μετά το Πάσχα για να αξιοποιήσουν το αρνί που περίσσευε από το πασχαλινό τραπέζι.

 

Ανακαλύψτε τη συνταγή στο Discovercrete.com

 

*Πρόεδρος του συλλόγου Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

 

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές εδώ!

Ανακαλύψτε περισσότερα εδώ!

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ