Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου ετοιμάζει κότσι μοσχαρίσιο με πράσα και καρότα!
Υλικά για 4 άτομα
1 κότσι μοσχαρίσιο από μοσχίδα Μπούμπας 6 κουταλιές ελαιόλαδο 2 πράσα 4 καρότα 1 κουταλιά αλεύρι 150 ml λευκό κρασί 350 ml ζωμό μοσχάρι Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα καρότα σε διαγώνιες φέτες πάχους ½ εκ. και τα πράσα σε χοντρές ροδέλες. Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο. Θωρακίζετε το μοσχαρίσιο κότσι, να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Όταν το μοσχαρίσιο κότσι είναι έτοιμο το αποσύρετε από το τηγάνι, το τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σοτάρετε τα καρότα μαζί με τα πράσα, για 3-4 λεπτά, να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά να μην φαίνετε καθόλου και σβήνετε με το λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί λίγο το κρασί, προσθέτετε τον μοσχαρίσιο ζωμό, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το περιεχόμενο του τηγανιού στο πυρίμαχο σκεύος με το κότσι. Σκεπάζετε το σκεύος με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180ο C για 3 ώρες, βγάζοντας την τελευταία 1 ώρα το αντικολλητικό χαρτί.