Κέικ λεμονιού με μύρτιλα

Newsroom
Newsroom

Αρωματικό και άκρως απολαυστικό

Υλικά

  • 1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1- 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα 2%
  • 1 φλ. τσαγιού φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς
  • 2 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
  • Για το γλάσο: 2 κ. σ. χυμό λεμονιού, 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τα αυγά.
Βήμα 2
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και προσθέστε τα στο μείγμα των αυγών εναλλάξ με το γάλα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Βήμα 3
Προσθέστε τα μύρτιλα, τους ξηρούς καρπούς και το ξύσμα λεμονιού.
Βήμα 4
Μεταφέρετε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα για κέικ και ψήστε στους 180 βαθμούς για 60- 70 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο να βγει καθαρή.
Βήμα 5
Ψύξτε για 10 λεπτά προτού το βγάλετε από το ταψί και το μεταφέρετε σε σχάρα.
Βήμα 6
Συνδυάστε τα υλικά του γλάσου και περιχύστε το ζεστό κέικ. Αφήστε να κρυώσει εντελώς.

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ