Υλικά
- 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1/2 φλ. τσαγιού ψίχουλα ψωμιού
- 1/4 φλ. τσαγιού γάλα 2%
- 2 κ. γλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. πιπέρι
- 1/8 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1/2 κιλό χύμα ιταλικό λουκάνικο
- 700 ml σάλτσα ντομάτας
- Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, προαιρετικά
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τα αυγά με το ψωμί, το γάλα, την παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου.
Βήμα 2
Θρυμματίστε το μοσχάρι και το λουκάνικο πάνω από το μείγμα και ανακατέψτε ελαφρά αλλά καλά -σχηματίστε μπάλες.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια σε ένα ρηχό ταψί, ελαφρώς λαδωμένο, και ψήστε μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, περίπου για 15- 20 λεπτά.
Βήμα 4
Μεταφέρετε τα κεφτεδάκια σε ένα τηγάνι και προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας. Καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι η σάλτσα να πήξει. Γαρνίρετε με μαϊντανό αν θέλετε.
Φωτογραφία από Antonio Cansino από το Pixabay
Πηγή:newsbeast.gr