ΕΚΕΙΝΟΣ & ΕΚΕΙΝΗ
Καρπούζι: Μην πετάτε τα σπόρια και πως να τα χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε την υγεία σας
Το αγαπημένο μας και δροσερό καλοκαιρινό φρούτο έχει ποικιλόμορφα οφέλη για την καλή υγεία μας.
Βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού και το καρπούζι αποτελεί ένα από τα πιο ωραία φρούτα αυτής της περιόδου. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς δεν κάνουν χρήση του καλύτερου κομματιού του. Αυτά δεν είναι άλλα από τα κουκούτσια. Οπότε μην επιλέξετε τα καρπούζια χωρίς σπόρους.
Πώς βοηθά στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού
Οι συνήθως «ενοχλητικοί» σπόροι βοηθούν στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού.
Οι ίνες από τους σπόρους των καρπουζιών σπόρων βοηθούν την πέψη. Εκτός από αυτό, όμως, αποτελούν και σημαντικούς παράγοντες για τα υγιή βακτήρια της κοιλιάς.
Οι σπόροι έχουν την σιτρουλίνη, η οποία βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, την καρδιά, αλλά και τον εγκέφαλο. Επίσης, τοι σπόροι των καρπουζιών περιλαμβάνουν βιταμίνες A, βιταμίνες B και C, μαγνήσιο και σίδηρο.
Καρπούζι: Ροφήματα και συνταγές από σπόρους καρπουζιού
Για να ωφεληθεί κάποιος από τους σπόρους πρέπει να φτιάχνει ένα τσάι: Ρίξτε τέσσερις κουταλιές του γλυκού πρόσφατα αλεσμένους σπόρους καρπουζιού σε 2 λίτρα νερό. Έπειτα, σιγοβράστε τους για περίπου 15 λεπτά. Θα γίνουν ένα γευστικό και υγιεινό ρόφημα.
Επίσης, μπορείτε να κάνετε ένα μιλκσέικ, το οποίο γίνεται εξίσου εύκολα: Απλώστε μια χούφτα σπόρους καρπουζιού και ψήστε τους σε ένα ταψί, μέχρι να ξεραθούν.
Αλέστε τους σπόρους σε σκόνη και ανακατέψτε τους σε ζεστό ή κρύο γάλα.
Πρόκειται για ένα μείγμα, το οποίο θα σας κάνει καλό στην πέψη και στα νεφρά.
Τα καρπούζια είναι διουρητικά. Μπορεί να βοηθήσει τη λειτουργία των νεφρών και να σας γεμίσει με ενέργεια.