Υλικά
- 1/2 φλ. τσαγιού αποβουτυρωμένο γάλα
- 1 φακελάκι ζελατίνης χωρίς γεύση (7 γρ.)
- 2 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
- 1 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ρίξτε το γάλα σε ένα μικρό μπολ, πασπαλίστε τη ζελατίνη σε σκόνη πάνω από το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μαζί σε μια κατσαρόλα. Τοποθετήστε την σε μέτρια φωτιά και αφήστε τη να πάρει βράση -προσεκτικά, καθώς η κρέμα μπορεί γρήγορα να φουσκώσει και να πάρει βράση.
Βήμα 3
Ανακατέψτε αμέσως το μείγμα ζελατίνης στην κρέμα που βράζει, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε για 1 λεπτό.
Βήμα 4
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατέψτε τη βανίλια.
Βήμα 5
Αδειάστε το μείγμα κρέμας σε 6 ατομικά φορμάκια. Αφήστε το να κρυώσει, χωρίς κάλυμμα, μέχρι να μην είναι πια ζεστό, περίπου 20 λεπτά.
Βήμα 6
Όταν κρυώσει, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί, τουλάχιστον 4 ώρες, αλλά κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.
Φωτογραφία από Pixabay
Πηγή:newsbeast.gr