ΕΚΕΙΝΟΣ & ΕΚΕΙΝΗ

Η πιο νόστιμη συνταγή για vegan κουραμπιέδες

Πώς να φτιάξετε τους πιο νόστιμους vegan κουραμπιέδες

Η πιο νόστιμη συνταγή για vegan κουραμπιέδες

Φτιάξτε το κλασικό χριστουγεννιάτικο γλυκό στην πιο νόστιμη vegan εκδοχή του. Το να ακολουθείτε μια vegan διατροφή δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερηθείτε τα αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων. Οι κουραμπιέδες φτιάχνονται με βασικό συστατικό το βούτυρο χάρη στο οποίο έχουν εύθρυπτη υφή και λιώνουν στο στόμα. Όμως, υπάρχει τρόπος το αγαπημένο γλύκισμα να αποκτήσει την ίδια υφή χωρίς να χρησιμοποιήσετε βούτυρο αγελάδος.

 

Βούτυρο και κουραμπιέδες

Η υφή των κουραμπιέδων εξαρτάται από την περιεκτικότητα σε λιπαρά του βουτύρου. Όσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα σε λιπαρά του βουτύρου, τόσο πιο θρυμματισμένοι θα είναι οι κουραμπιέδες. Για να φτιάξετε τους πιο νόστιμους vegan κουραμπιέδες, επιλέξτε ένα φυτικό βούτυρο με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Αντικαταστήστε το κλασικό βούτυρο με ένα φυτικό (ή ακόμα και με αμυγδάλου) και απολαύστε τους πιο λαχταριστούς και υγιεινούς κουραμπιέδες. Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή με φυτικά υλικά που θα σας ενθουσιάσει!

Πώς να φτιάξετε τους πιο νόστιμους vegan κουραμπιέδες

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 400 γρ. βούτυρο φυτικής προέλευσης (1 φλιτζάνι + 3/4 φλυτζανιού)
  • 420 γρ. αλεύρι για όλες τις προϋποθέσεις (3 φλιτζάνια + 1/2 φλιτζάνι)
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη (άχνη) (2 φλιτζάνια)
  • 120 γρ. αμύγδαλα (προαιρετικά) (3/4 φλυτζανιού)
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ (2 κ.σ.)
  • 3-4 σταγόνες βανίλια
  • Ροδόνερο

Οδηγίες

Για να ετοιμάσετε αυτούς τους λαχταριστούς vegan κουραμπιέδες ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Ξεκινήστε καβουρδίζοντας τα αμύγδαλα για 8-10 λεπτά στο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου.
  2. Αφήστε τα αμύγδαλα να κρυώσουν και μόλις πάρουν θερμοκρασία δωματίου κόψτε τα σε μεγάλα κομμάτια.
  3. Στο μπολ του μίξερ βάλτε το φυτικό βούτυρο με ζάχαρη άχνη και μερικές σταγόνες βανίλιας και χτυπήστε για 20 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
  4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  5. Προσθέστε στο μίξερ με το φυτικό βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και το αλεύρι. Ζυμώστε ελαφρά μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη και αρχίστε να πλάθετε τους vegan κουραμπιέδες. Φροντίστε να έχουν το ίδιο βάρος (γύρω στα 30 γρ.) ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
  6. Τοποθετήστε τους κουραμπιέδες σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  7. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει τους κουραμπιέδες σε απόσταση 4 εκατοστών το ένα από το άλλο στο ταψί, γιατί θα απλώσουν κατά το ψήσιμο.
  8. Ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα θα αποκτήσουν ένα ανοιχτό καφέ χρώμα.
  9. Όταν οι κουραμπιέδες πάρουν θερμοκρασία δωματίου, ραντίστε τους με λίγο ροδόνερο. Εκτός απ΄το ότι θα αποκτήσουν υπέροχο άρωμα, το ροδόνερο θα βοηθήσει να κολλήσει η ζάχαρη πάνω στους κουραμπιέδες.
  10. Πασπαλίστε τους κουραμπιέδες με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη και τοποθετήστε τους σε ένα μπολ.
  11. Οι κουραμπιέδες σας είναι έτοιμοι για να τους απολαύσετε!

Μια υπέροχη συνταγή για όσους ακολουθούν υγιεινή διατροφή ή γενικότερα αποφεύγουν την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων.

 

Πηγή: enikos.gr,  φωτογραφία istockphoto.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση