Το Marble Cake (Μαρμπλ Κέικ) είναι ένα κλασικό γλυκό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Είναι εύκολο στην παρασκευή του και έχει μια πλούσια γεύση σοκολάτας και βανίλιας.
Αυτή η συνταγή για Marble Cake είναι η πιο εύκολη και νόστιμη που θα βρείτε. Απαιτεί μόνο βασικά υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας σας. Μια ιδανική επιλογή για γενέθλια ή για να συνοδεύσετε τον καφέ ή το τσάι σας. Το εύκολο αυτό γλυκό θα γίνει απόλαυση για όλη την οικογένεια.
Εύκολη συνταγή για νόστιμο κέικ βανίλια – σοκολάτα
Υλικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 3/4 φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C. Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 9 ιντσών και την αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, κρέμα μαζί το μαλακωμένο βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
- Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Στα υγρά προσθέτουμε σταδιακά τα ξηρά υλικά εναλλάξ με το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσέχοντας να μην ανακατευτούν.
- Χωρίζουμε το κουρκούτι στη μέση. Στο ένα μισό, προσθέστε τη σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
- Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή μια μεζούρα παγωτού, ρίξτε εναλλάξ κουταλιές από τη βανίλια και το κουρκούτι σοκολάτας στην προετοιμασμένη φόρμα για κέικ.
- Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή ένα ξυλάκι για σουβλάκι, στροβιλίστε τα κουρκούτια μαζί για να δημιουργήσετε ένα δίχρωμο αποτέλεσμα. Προσέξτε να μην αναμειχθεί υπερβολικά.
- Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ.
- Αφήστε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά πριν το μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
- Χρήσιμες συμβουλές:
- Για μια επιπλέον πινελιά γλυκύτητας, περιχύστε το κρύο κέικ με ένα απλό γλάσο από ζάχαρη άχνη και γάλα.
- Βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο σας έχει μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου για ευκολότερη ανάμειξη και ένα κέικ με καλύτερη υφή.
- Αλλάξτε τις γεύσεις αντικαθιστώντας το εκχύλισμα βανίλιας με αμύγδαλο ή πορτοκάλι.
Απολαύστε αυτό το νόστιμο και εύκολο μαρμπλ κέικ με την οικογένειά σας και τους φίλους σας.