Φασολάκια λαδερά

Newsroom
Newsroom

Φτιάξτε αυτή τη συνταγή και θα έχετε ένα υπέροχο, ελαφρύ και σούπερ θρεπτικό πιάτο που τρώγεται καλύτερα κρύο

Δείτε πώς να φτιάξετε φασολάκια λαδερά.

Μια υπέροχη συνταγή που δοκιμάσαμε στο οδοιπορικό μας τα Καφενεία της Κρήτης. Πλήθος τα φασολάκια που καλλιεργούνται στον Άρδακτο: από «βουργάρια» και μποστανοφάσουλα (μαυρομάτικα) μέχρι τσαουλιά, μπαρμπουνοφάσουλα και «αζογυροφάσουλα» με μαύρο φασόλι μέσα στο λουβί, μια ποικιλία όψιμη που ωριμάζει στα τέλη του καλοκαιριού. Αυτή είναι με τσαουλιά, τρυφερά και γλυκά, μαζί με πατάτες και κολοκυθάκια.

40' προετοιμασία

45' μαγείρεμα

Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φασολάκια λαδερά. ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μεγαλούτσικη κατσαρόλα με 150 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα φασολάκια με τα κρεμμύδια για 6-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, αλλά να μη ροδίσουν.
  2. Ρίχνουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και λίγο νερό, ίσα να καλύψει τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Ρίχνουμε τις πατάτες και τα κολοκύθια και μαγειρεύουμε για άλλα 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το φαγητό να μείνει με το λάδι του.
  4. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σείουμε την κατσαρόλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Αφήνουμε το φαγητό να γίνει χλιαρό και σερβίρουμε.

Μυστικά

 

Παραλλαγή Με τα ίδια σχεδόν υλικά, αλλά χωρίς ντομάτα, φτιάχνουμε και σαλάτα. Βράζουμε πρώτα τα φασολάκια σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, μέχρι να μισομαλακώσουν, προσθέτουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και αυτά. Στραγγίζουμε και σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα, με μπόλικο ελαιόλαδο, καλής ποιότητας αρωματικό ξίδι, ανθό αλατιού και λεπτά φετάκια από ωμό σκόρδο.

Πηγή: gastronomos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ