Φακές με κάρυ και γάλα καρύδας

 

Υλικά

  • 450 γρ. φακές, πλυμένες
  • 900 ml ζωμό λαχανικών
  • 2 κ. σ. σκόνη κάρυ
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 κουτιά (400 ml το καθένα) γάλα καρύδας
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • Ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετήστε τις φακές, το ζωμό, τη σκόνη κάρυ και το σκόρδο σε μία κατσαρόλα.
Βήμα 2
Αφήστε να πάρουν μια βράση και χαμηλώστε τη φωτιά. Προσθέστε το γάλα καρύδας και σιγοβράστε, χωρίς καπάκι, μέχρι οι φακές να μαλακώσουν, 25- 30 λεπτά.
Βήμα 3
Αλατίστε, γαρνίρετε με φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρετε.

 

 

φωτογραφία αρχείου

Πηγή:newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση