ΕΚΕΙΝΟΣ & ΕΚΕΙΝΗ
Φαβολουκουμάδες με ντιπ ντομάτας και κάππαρης
Μία συνταγή που «φωνάζει» Κυκλάδες, συνδυάζοντας πεντανόστιμα λουκουμαδάκια με ένα ντιπ από κυκλαδίτικες ντομάτες και κάππαρη
Δείτε τη συνταγή για φαβολουκουμάδες με ντιπ ντομάτας και κάππαρης.
20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 40'
Υλικά
Μερίδες: 6-8
Για τους φαβολουκουμάδες
Για το τηγάνισμα
Για το ντιπ ντομάτας και κάππαρης
Διαδικασία
- Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τους λουκουμάδες.
- Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού.
- Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για περίπου 2 ώρες στο ψυγείο, να σφίξουν.
Τηγάνισμα
- Βάζουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι, σε άλλο τους χτυπημένους κρόκους και σε τρίτο τη φρυγανιά.
- Περνάμε τους λουκουμάδες πρώτα από το αλεύρι, μετά από τους κρόκους και μετά από τη φρυγανιά.
- Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους.
- Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε σε δόσεις τους λουκουμάδες, μέχρι να χρυσίσουν.
- Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξουν από το λάδι.
Ντιπ
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε σε μπολ μαζί με τους λουκουμάδες.
Πηγή:gastronomos.gr