ΕΚΕΙΝΟΣ & ΕΚΕΙΝΗ

Εύκολη τάρτα μήλου

Με δενδρολίβανο και σιρόπι μελιού

No profile pic

Υλικά

  • 375 γρ. κατεψυγμένη σφολιάτα, αποψυγμένη
  • 50 γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κρόκο αβγού
  • 70 γρ. ωμά αμύγδαλα τριμμένα
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 ml μέλι
  • 2 μήλα, σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 κλαδάκι δενδρολίβανο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Δουλέψτε τη σφολιάτα σε στρογγυλή διάμετρο 30 εκατοστών και πάχους 3 χιλιοστών και τοποθετήστε την σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Βήμα 2

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βήμα 3

Τοποθετήστε το βούτυρο, τον κρόκο αβγού, το αμύγδαλο, τη βανίλια και 60ml μέλι σε ένα μπολ και χτυπήστε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο μείγμα.

Βήμα 4

Απλώστε το μείγμα στη σφολιάτα και τοποθετήστε από πάνω τις φέτες μήλου ομοιόμορφα.

Βήμα 5

Περιχύστε με 60ml μέλι και ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα μήλα.

Βήμα 6

Τοποθετήστε το υπόλοιπο μέλι (80ml) με το δενδρολίβανο σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και αφήστε να ζεσταθεί μέχρι να λιώσει το μέλι.

Βήμα 7

Περιχύστε στην τάρτα και σερβίρετε.

Πηγή:newsbeast.gr

Σχετικά Tags

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση