Εύκολη μηλόπιτα

Newsroom
Newsroom

Με όλα τα αρώματα του φθινοπώρου


Υλικά

    400 γρ. φύλλο κρούστας
    3/4 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη, ή περισσότερη κατά βούληση
    1 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα
    6 φλ. τσαγιού μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
    1 κ. σ. βούτυρο

Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
Βήμα 2
Στρώστε μια φόρμα ή ένα ταψάκι με ένα φύλλο ζύμης και αφήστε το δεύτερο στην άκρη.
Βήμα 3
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τα 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη και κανέλα. Προσθέστε περισσότερη ζάχαρη αν τα μήλα σας είναι ξινά.
Βήμα 4
Στρώστε τις φέτες μήλου στο προετοιμασμένο ταψάκι, πασπαλίζοντας κάθε στρώση με το μείγμα κανέλας- ζάχαρης.
Βήμα 5
Πασπαλίστε την επάνω στρώση με μικρά κομμάτια βουτύρου και καλύψτε με το πάνω φύλλο κρούστας.
Βήμα 6
Ψήστε την πίτα στη χαμηλότερη σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για 10 λεπτά. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει η γέμιση, 30 έως 35 λεπτά ακόμα.
Βήμα 7
Σερβίρετε ζεστή ή κρύα.

 

 

 

Φωτογραφία από Bernadette Wurzinger από το Pixabay

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ