ΕΚΕΙΝΟΣ & ΕΚΕΙΝΗ
Εύκολα και υγιεινά brownies με αβοκάντο
Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, χωρίς γλουτένη
Ψάχνετε για ένα υγιεινό, νόστιμο και εύκολο στην παρασκευή του επιδόρπιο; Τα brownies με αβοκάντο είναι η τέλεια επιλογή! Είναι χωρίς γλουτένη, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και φτιάχνονται χρησιμοποιώντας μόνο ένα μόνο μπολ.
Το αβοκάντο είναι μια θρεπτική τροφή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε νόστιμα και υγιεινά επιδόρπια. Είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά, βιταμίνες και μέταλλα, και έχει κρεμώδη, βελούδινη υφή που τα κάνει ιδανικά για ψήσιμο.
Το αβοκάντο είναι το ιδανικό συστατικό για να φτιάχνετε υγιεινά γλυκά για τους εξής λόγους:
- Μπορεί να αντικαταστήσει το βούτυρο, το λίπος ή μερικές φορές ακόμη και τα αυγά σε συνταγές για επιδόρπια. Αυτό το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που θέλουν να μειώσουν την πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών ή χοληστερόλης.
- Τα επιδόρπια με αβοκάντο είναι συχνά πιο υγρά και πλούσια από τα συμβατικά επιδόρπια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το αβοκάντο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό.
- Τα επιδόρπια με αβοκάντο είναι επίσης μια καλή πηγή θρεπτικών συστατικών. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνες C, E, K και κάλιο.
Συνταγή για υγιεινά brownies με αβοκάντο
Υλικά
- 1 μεγάλο αβοκάντο καθαρισμένο και χωρίς το κουκούτσι
- 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη καρύδας ή ανοιχτή καστανή ζάχαρη
- 1/4 φλιτζανιού καθαρό σιρόπι σφενδάμου
- 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (για να φτιάξετε μπράουνις χωρίς γαλακτοκομικά προιόντα, χρησιμοποιήστε λάδι καρύδας)
- 1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 φλιτζάνι και 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη εσπρέσο προαιρετικά. Θα δώσει πιο έντονη γεύση σοκολάτας χωρίς τα μπράουνις να έχουν γεύση καφέ
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι κομματάκια μαύρης ή ημίγλυκης σοκολάτας
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Στρώστε ένα ταψί 20Χ20 εκατοστά με λαδόκολλα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το αβοκάντο, τα αυγά, τη ζάχαρη καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου, το βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέστε τη σκόνη κακάο, το αλεύρι αμυγδάλου, τη σκόνη εσπρέσο (προαιρετικά), τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.
- Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε απαλά.
- Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 25-30 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του μπράουνις.
- Αφήστε το μπράουνις να κρυώσει εντελώς στο ταψί πριν το κόψετε σε κομμάτια και το σερβίρετε.
Πηγή: enikos.gr