ΕΚΕΙΝΟΣ & ΕΚΕΙΝΗ

Έπεσε το κινητό σου στο νερό; Έτσι θα το σώσεις

Βγάλε το κινητό από το νερό, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα: Όσο πιο άμεσα αντιδράσεις, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να το σώσεις.

Έπεσε το κινητό σου στο νερό; Έτσι θα το σώσεις

Αν το κινητό σου πέσει στο νερό, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για να προσπαθήσεις να το σώσεις.

Βγάλε το κινητό από το νερό, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα: Όσο πιο άμεσα αντιδράσεις, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να το σώσεις.

Απενεργοποίησε το τηλέφωνο: Κλείσε αμέσως τη συσκευή. Αυτό θα βοηθήσει να αποτραπεί πιθανή ζημιά.

Αφαίρεσε την μπαταρία (αν και στα περισσότερα σύγχρονα κινητά αυτό δεν γίνεται): Εάν είναι δυνατόν, βγάλε την μπαταρία από το κινητό. Αυτό θα μειώσει τον κίνδυνο ζημιάς.

Σκούπισε το κινητό: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια πετσέτα, μια χαρτοπετσέτα ή οποιοδήποτε άλλο απορροφητικό υλικό για να σκουπίσεις όσο το δυνατόν περισσότερο νερό από το κινητό.

Μην το χρησιμοποιείς και μην το φορτίζεις: Απόφυγε να χρησιμοποιείς ή να φορτίσεις το κινητό σου αμέσως μετά το περιστατικό. Αυτό μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα ή ζημιά στα συστήματά του.

Στέγνωσε το κινητό: Τοποθέτησε το κινητό σε έναν αεριζόμενο χώρο και άφησέ το να στεγνώσει φυσικά για μερικές ώρες ή και για μερικές μέρες, ανάλογα με το πόσο βρεγμένο είναι.

*Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αφού σκουπίσεις το κινητό, μπορείς να βάλεις τη συσκευή –και τα υπόλοιπα εξαρτήματα που αφαίρεσες απ’ αυτή- σ’ ένα μπολ, ή σακουλάκι με ziplock γεμάτο με (ωμό) ρύζι, καθώς έχει την ικανότητα να απορροφά την υγρασία. Αφήνεις το κινητό μέσα στο ρύζι για 24, ή 48 ώρες, σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια βγάλε τη συσκευή από το ρύζι, βάλε την μπαταρία (αν είναι αποσπώμενη) και ενεργοποίησέ το.  Εάν δεν λειτουργεί, δοκίμασε να το φορτίσεις.

Ζήτα τη βοήθεια ειδικού: Αν το κινητό σου δεν λειτουργεί ακόμη και μετά την αφύγρανση και την φόρτιση, επικοινώνησε με τον κατασκευαστή ή με εξειδικευμένο τεχνικό υποστήριξης για περαιτέρω οδηγίες ή επισκευή του.

Σημείωση: Το κάθε μοντέλο κινητού έχει διαφορετική αντοχή στο νερό. Ορισμένα κινητά έχουν πιστοποίηση αδιαβροχοποίησης (IP67 ή IP68), ενώ άλλα δεν είναι αδιάβροχα.

Οι παραπάνω συμβουλές ισχύουν σε γενικές γραμμές, αλλά μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις ανάλογα με την προστασία από το νερό που παρέχει κάθε μοντέλο κινητού.

 

πηγή: enikos.gr

Σχετικά Tags

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση