ΕΚΕΙΝΟΣ & ΕΚΕΙΝΗ

Δαμάσκηνα με παγωτό και φιστίκια

Αξιοποιούμε τα φρέσκα δαμάσκηνα για να φτιάξουμε ένα λαχταριστό επιδόρπιο, που γαρνίρεται ιδανικά με παγωτό καραμέλα.

Δαμάσκηνα με παγωτό και φιστίκια

Υλικά

Για το σερβίρισμα

  • 500γρ. δαμάσκηνα
  • 30γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα, ψιλοκομμένα
  • 40γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 80γρ. αλεύρι
  • 40γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 καψουλάκι βανιλίνης
  • παγωτό καραμέλα
  • λεπτές φέτες δαμάσκηνου
  • φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε τα δαμάσκηνα και τα καθαρίζετε από τα κουκούτσια. Τα κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα μοιράζετε σε 4 πυρίμαχα μπολάκια.

Βήμα 2

Βάζετε σε μπολ τα φιστίκια, το βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύετε με τα δάχτυλα ώστε η ζύμη να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα. Τη μοιράζετε πάνω από τα δαμάσκηνα και την πιέζετε αρκετά, γιατί κατά το ψήσιμο τα φρούτα θα συρρικνωθούν.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και μεταφέρετε τα μπολάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά (η ζύμη δεν πρέπει να ροδίσει πολύ γρήγορα).

Βήμα 4

Όταν κρυώσουν, βάζετε πάνω από τα γλυκάκια μία μπάλα παγωτό καραμέλα και γαρνίρετε με λεπτές φέτες δαμάσκηνου. Πασπαλίζετε με χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρετε.

 

Πηγή:olivemagazine.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση