Αλμυρές τηγανίτες από κολοκυθάκια και παρμεζάνα

Newsroom
Newsroom

Νόστιμο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας

Υλικά

  • 3 μεγάλα κολοκυθάκια, ψιλοτριμμένα
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 αυγό
  • 5 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κ. σ. παρμεζάνα
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • Για τη γαρνιτούρα: 1 κ. σ. τριμμένη παρμεζάνα, 1 πρέζα αλάτι, 1/4  φλ. τσαγιού ξινή κρέμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Συνδυάστε τα κολοκυθάκια και το αλάτι σε ένα μπολ, ανακατέψτε και αφήστε τα στην άκρη για 10 λεπτά. Αδειάστε το μείγμα σε μια καθαρή πετσέτα πιάτων και πιέστε το για να στραγγίξει εντελώς.
Βήμα 2
Χτυπήστε το αυγό σε ένα μπολ και προσθέστε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε τα στραγγισμένα κολοκυθάκια και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 3
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε μία κουταλιά της σούπας, κάθε φορά από το μείγμα και μαγειρέψτε τις τηγανίτες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά.
Βήμα 4
Μεταφέρετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και πασπαλίστε με παρμεζάνα και αλάτι. Σερβίρετε αμέσως με ξινή κρέμα.

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ