ΕΚΕΙΝΟΣ & ΕΚΕΙΝΗ
Αφράτα, αλμυρά μάφινς με γραβιέρα και κόκκινη πιπεριά
Μια εύκολη συνταγή για πρωινό και brunch στο σπίτι
SHARE:
Τα αφράτα μάφινς που μοιάζουν με κέικ έχουμε συνηθίσει να τα απολαμβάνουμε σε γλυκές συνταγές ωστόσο είναι εξίσου νόστιμα και με αλμυρά υλικά.
Παρακάτω σας προτείνουμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για αλμυρά μάφινς με γραβιέρα και κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης. Μια τέλεια ιδέα για πρωινό και brunch στο σπίτι!
Δείτε εδώ τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και την εκτέλεση της:
Υλικά
260 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. γραβιέρα
50 γρ. βούτυρο αγελάδος
230 γρ. γάλα
1 αυγό
1 πιπεριά Φλωρίνης ψητή
1 κ.γ. πάπρικα
½ κ.γ. μπαχάρι
1 ½ κ.σ. θυμάρι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε ετοιμάζοντας την ζύμη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την πάπρικα, το θυμάρι, το μπαχάρι και την τριμμένη γραβιέρα.
Λιώνουμε το βούτυρο σιγά σιγά χωρίς να καεί, τρίβουμε τη γραβιέρα και κόβουμε σε λεπτά κομμάτια την πιπεριά.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αυγό και το γάλα με το λιωμένο βούτυρο και έπειτα τα ρίχνουμε στο μίγμα με το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο βαθμούς στον αέρα.
Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι τις θήκες για τα μάφινς, μοιράζουμε το μίγμα σε αυτές και στη συνέχεια τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-22 λεπτά.