ΕΙΔΑ-ΑΚΟΥΣΑ

«Ζήτησα συγνώμη για σένα» - Η άβολη στιγμή στο Περιφερειακό Συμβούλιο και το "άδειασμα" Αρναουτάκη στον Βοργιά!

Το δεύτερο... ημίχρονο του λεκτικού επεισοδίου στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο Ηράκλειο

Σχόλιο Βοργιάς Αρναουτάκης

Είχε και συνέχεια και μάλιστα σε δύο δόσεις η φραστική επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και Αντιπεριφερειάρχης Στέλιος Βοργιάς στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Γιάννη Παπαδομαρκάκη στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο Ηράκλειο.

Όπως έγραψε το Cretalive, ο επικεφαλής του ΕΚΗ κατά το κοινώς λεγόμενο “έκραξε” τον κ. Παπαδομαρκάκη όταν ο τελευταίος κατέθετε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Ακολούθησε η εμπλοκή του προέδρου της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Κώστα Γιαννουλάκη που, υπερασπιζόμενος τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, ζήτησε τον λόγο από τον κ. Βοργιά! 

Πολλοί θεώρησαν πώς το επεισόδιο έμεινε εκεί…

Έλα, όμως, που υπήρξε και “δεύτερο ημίχρονο” με άλλους πρωταγωνιστές απέναντι από τον κ. Βοργιά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, την Πέμπτη, η Ελένη Μαράκη – Μπελαδάκη, Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κρήτης, πήρε “ιδιαιτέρως” τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης.

Στην κουβέντα τους, η κα Μαράκη φέρεται να είπε στον κ. Βοργιά ότι ήταν άστοχο αυτό που έκανε κι έπρεπε να το αποφύγει, επιπλήττοντάς τον.

Μολονότι η συζήτηση ήταν ιδιωτική, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, θέλησε να τής δώσει δημόσια χαρακτηριστικά: πήρε λοιπόν τον λόγο, τονίζοντας ενώπιον του Σώματος ότι δεν δέχεται τέτοιου είδους παρεμβάσεις!

Τότε ήρθε μία αντίδραση, αυτή του Σταύρου Αρναουτάκη, που ο κ. Βοργιάς δεν την περίμενε!

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, τοποθετούμενος σχετικά, “άδειασε” τον Αντιπεριφερειάρχη του, λέγοντας ότι η συμπεριφορά του την μέρα της παρέλασης ήταν έξω από τη θεσμική του ιδιότητα.

Σημείωσε δε ότι έπρεπε να σεβαστεί την ιερότητα της στιγμής, αλλά και τον “συντοπίτη μας” (καταγόμενο από την Βιάννο) Γιάννη Παπαδομαρκάκη. Ο κ. Αρναουτάκης γνωστοποίησε επίσης στον κ. Βοργιά ότι ζήτησε “συγγνώμη” για λογαριασμό του από τον Γενικό Γραμματέα!


 Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση