ΕΙΔΑ-ΑΚΟΥΣΑ

Τσίπρας: Η φημολογία για παραίτηση από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο το νέο κόμμα

Το πλάνο του δεν αλλάζει και θέλει να ανακοινώνεται την άνοιξη του '26 το νέο κόμμα που θα δημιουργήσει.

Αλέξης Τσίπρας
Photo Credits: @intime (αρχείου)

Αυτό που ακούγεται εδώ και καιρό αναμένεται να πάρει επίσημη μορφή. Οπως διαβάζουμε στο iefimerida.gr, ο Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να παραιτηθεί από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το αμέσως επόμενο διάστημα, μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Ο λόγος; Φυσικά η δημουργία του νέου κόμματος. Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα θα παραδώσει και τη βουλευτική του έδρα στο κόμμα με το οποίο εξελέγη.

Ο σχεδιασμός του για την ανακοίνωση του νέου κόμματος παραμένει σταθερός για Απρίλιο-Μάιο του 2026, ακόμη και αν προηγηθούν πρόωρες εκλογές.

Την ίδια ώρα πρώην πρωθυπουργός, ολοκλήρωσε το βιβλίο που ετοιμάζει για τα χρόνια της πρωθυπουργίας του και το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση