Τι έφαγε στη Σαγκάη ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Τα θαλασσινά ήταν σε πρώτο πλάνο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στη Σαγκάη για να παρακολουθήσει τις εργασίες της διεθνούς έκθεσης China International Import Expo 2019 (2- 5 Νοεμβρίου), στην οποία η Ελλάδα είναι μία από τις τιμώμενες χώρες. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Σαγκάης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας τον Λι Κιάνγκ. Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης παρατέθηκε και γεύμα προς τιμήν του Eλληνα πρωθυπουργού και όλης της ελληνικής αποστολής.

Όσον αφορά το μενού, τα θαλασσινά ήταν σε πρώτο πλάνο – χαβιάρι, γαρίδες, σφυρίδα- χωρίς όμως να λείπει και το κρέας, όπως και ορισμένα κλασικά πιάτα της κινεζικής κουζίνας. Συγκεκριμένα το μενού περιείχε: Χαβιάρι με θαλασσινά, Οξύρρυγχο με βολβούς κρίνου, Γαρίδες σοταρισμένες με τσάι Λονγκ Τσινγκ, Μοσχάρι Wagyu ελαφρά ψημένο με βασιλικό καβούρι, Σφυρίδα με χόρτα σε σάλτσα στρειδιού, Dumplings με γέμιση λαχανικών και γλυκοπατάτες. Για επιδόρπιο τους πρόσφεραν Peach gum dessert soup, παραδοσιακό γλυκό της Κίνας με ροδάκινο, αλλά και Φρούτα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ