ΕΙΔΑ-ΑΚΟΥΣΑ

Σεισμόπληκτοι: Πέμπτη φορά που "τρώνε πόρτα" από τα προγράμματα

Οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου ζητούν να είναι κι εκείνοι δικαιούχοι των προγραμμάτων στήριξης στα οποία εντάσσονται οι Θεσσαλοί πληγέντες

Σεισμόπληκτοι: Πέμπτη φορά που "τρώνε πόρτα" από τα προγράμματα

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά ... πέντε φορές έχουν αντικρίσει "τοίχο" οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου από τα συναρμόδια υπουργεία, ενώ την ίδια στιγμή οι πληγέντες στη Θεσσαλία κατά διαστήματα είναι ωφελούμενοι προγραμμάτων στήριξης.

Την ώρα που οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου από τον Σεπτέμβριο του 2021 παραμένουν ξεσπιτωμένοι, τους ζητείται βεβαίωση ... μόνιμης κατοικίας για να μπουν στο "Εξοικονομώ"... 

Παράλληλα βλέπουν τον τόπο τους με τα πολυάριθμα λουκέτα να εξαιρείται από το πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης.

Όσο για την αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων, οι διαδοχικές παρατάσεις της αναστολής για τους πληγέντες δεν "επιασε" το Αρκαλοχώρι που έμεινε στο ένα 6μηνο. 

Οι σεισμόπληκτες επιχειρήσεις δεν συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα επιδότησης ψηφιακών εργαλείων ΜμΕ, ενώ "απέξω" έμειναν και από την εμπροσθοβαρή επιδότηση ενοικίου. Πέντε περιπτώσεις που έρχονται να προστεθούν στην βαλτωμένη κατάσταση με τους φακέλους των σεισμόπληκτων για τα κίτρινα και κόκκινα σπίτια.


Είναι μια στάση που για τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου συνιστά πρόκληση, ενώ την ίδια στιγμή το μόνο που ζητάνε είναι ίση μεταχείριση με τους πληγέντες της Θεσσαλίας που είναι και τόπος καταγωγής του Χρ.Τριαντόπουλου.

"Δε θέλουμε να σκεφτούμε ότι κάποιος σε θέση ευθύνης σκέφτεται με οποιοδήποτε άλλο κριτήριο, πέραν των πραγματικών αναγκών και του δικαίου" - συζητιέται μεταξύ των σεισμόπληκτων, που πάντως δεν παραιτούνται και συνεχίζουν με κάθε τρόπο και μέσο να δηλώνουν ότι όχι μόνο "είναι εδώ", αλλά θα διεκδικήσουν ό,τι τους αναλογεί.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση