ΕΙΔΑ-ΑΚΟΥΣΑ
Σάρωσε τα βραβεία η Ένωση Ηρακλείου
Περιμένουμε πολλά από την ΕΑΣΗ όχι μόνο στο κρασί αλλά και στα άλλα προϊόντα που παράγει το νησί
Σάρωσε τα βραβεία η Ένωση Ηρακλείου στον πρόσφατο διεθνή διαγωνισμό της Θεσσαλονίκης κατακτώντας συνολικά οκτώ μετάλλια τέσσερα αργυρά και τέσσερα χάλκινα, δείχνοντας ότι ο στόχος που έχει βάλει η Διοίκηση και αφορά την στροφή στην ποιότητα έχει επιτευχθεί.
Από τα σημαντικότερα, ίσως, είναι το γεγονός ότι έχει δωσεί έμφαση στις τοπικές ποικιλίες της Κρήτης και τη στήριξη του Κρητικού αμπελώνα με το λιάτικο, το βιδιανό, το θραψαθήρι, τη βηλάνα και το κοτσιφάλι να κλέβουν την παράσταση στο διαγωνισμό.
Άλλο ένα σημαντικό βήμα που έγινε είναι το άνοιγμα του πρότυπου οινοποιείου στο κοινό. Πρόκειται για έναν εκπληκτικό πολυχώρο που μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς για το κρητικό κρασί και να παντρέψει τον πολιτισμό με τον οίνο.
Φυσικά τίποτα δεν είναι τυχαίο αλλά τα καλά αποτελέσματα έρχονται από την ομαδική δουλειά και στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε και η αναφορά του προέδρου της Ένωσης Ηρακλείου, Στ.Γαβαλά, στα εγκαίνια του επισκέψιμου χώρου καλώντας για ένα δυνατό χειροκρότημα στους εργαζόμενους της ΕΑΣΗ για τη σωστή δουλειά που κάνουν αλλά και στους παραγωγούς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν και για την ποιότητα των σταφυλιών που παραδίδουν στην οργάνωση.
Περιμένουμε πολλά από την ΕΑΣΗ όχι μόνο στο κρασί αλλά και στα άλλα προϊόντα που παράγει το νησί: τα επιτραπέζια σταφύλια μας, τη σταφίδα μας, το ελαιόλαδο. Κι αν κρίνουμε από το αγροτικό όραμα που έχει η τωρινή διοίκηση, δε θα αργήσει να κάνει παρεμβάσεις και σε αυτά μιας και αυτός είναι ο καταστατικός της ρόλος. Στη σταφίδα άλλωστε έχει ξεκινήσει ήδη η προσπάθεια, με τη θυγατρική της τη "Σουλτένωση" και με την πρωτοβουλία που πήρε ο αντιπρόεδρος να μπει η σταφίδα σε όλα τα κυλικεία της Κρήτης για να γνωρίσουν επιτέλους τα παιδιά την κρητική διατροφή και να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της σταφίδας μας που απειλείται με εξαφάνιση.