ΕΙΔΑ-ΑΚΟΥΣΑ

Ποιοι πηγαίνουν με τον Τσίπρα από την Κρήτη στην... αριστερή πολυκατοικία!

Οι μεταπηδήσεις (ειδικά στο Ηράκλειο) θα έχουν τεράστιο ενδιαφέρον μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Ποιοι πηγαίνουν με τον Τσίπρα από την Κρήτη στην... αριστερή πολυκατοικία!

Η παραίτηση Τσίπρα άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και μετά την παρουσίαση του βιβλίου του, με το νέο έτος, ίσως αρχές της Άνοιξης, θα ακούσουμε τα μαντάτα για το νέο κόμμα.

Σε ό,τι αφορά την ανθρωπογεωγραφία του χώρου τα δύο στελέχη που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο τα τελευταία χρόνια, ο βουλευτής Χαρης Μαμουλάκης αλλά και ο πρώην βουλευτής Σωκράτης Βαρδάκης είναι κοντά στο να ενταχθούν στο νέο σχήμα παρά το γεγονός πως και οι ίδιοι νιώθουν αμήχανα πως ακριβώς θα πάει η μετάβαση… εν κινήσει από το ένα σχήμα στο άλλο.

Κάποιοι βέβαια επικαλούνται πως στο τέλος όλοι (εκτός από εκείνες τις λίγες εξαιρέσεις που δεν θέλει να πάρει μαζί του ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός στο νέο κόμμα) θα βρεθούν στην αγκάλη του νέου σχήματος, αλλά αυτό θα το ξέρουνε μόνον όταν δημιουργηθεί το νέο σχήμα. Επίσης από εκείνα τα στελέχη που φαίνεται πως κλείνουν το μάτι στο υπό εκκόλαψη κόμμα φαίνεται πως είναι και ο αγροτοκτηνοτρόφος και πρώην υποψήφιος βουλευτής Βασίλης Σμπώκος, παρά τη γνωστή του σχέση με τον Παύλο Πολάκη, που με μια ανάρτηση του δεν δείχνει αρνητικός στην πρωτοβουλία Τσίπρα.

Πάντως όσοι ξέρουν πρόσωπα και πράγματα λένε πως όσοι έμειναν ως σήμερα στο  ΣΥΡΙΖΑ από το  Ηράκλειο, σχεδόν στο σύνολο τους θα βρεθούν στο νέο σχήμα όποτε αυτό δημιουργηθεί.

Υπάρχει πάντως κι ένα κομμάτι γνωστών στελεχών στο Ηράκλειο που απογοητευμένοι από τις εξελίξεις έχουν προτιμήσει το δρόμο του... καναπέ τους και που δεν συγκινούνται καθόλου με τις υπό δρομολόγηση εξελίξεις. Αν πράγματι συμβεί αυτό θα το ξέρουμε επί του πεδίου, προς το παρόν μόνον εικασίες μπορούμε να κάνουμε.

Σε ό,τι αφορά το Ρέθυμνο, αυτοί που έχουν μείνει στο ΣΥΡΙΖΑ ως σήμερα κι αυτοί φαίνεται πως ακολουθούν το δρόμο Τσίπρα με πιο χαρακτηριστικές τις περιπτώσεις του υποψηφίου βουλευτή Θοδωρή Δουλουμπέκη και του Παπά Γιάννη Βάθη.

Βαρόμετρο θα' ναι για πολλούς και η παρουσία τους στην παρουσίαση του βιβλίου η «Ιστόρηση 50 Χρόνων» των Αντώνη Κοτσακά και Χάρη Τσιόκα που θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή στο Ηράκλειο και που συγκυριακά αποκτά μια βαρύτητα κυρίως για να φανεί πόσοι ανταποκρίνονται στις εξελίξεις!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση