ΕΙΔΑ-ΑΚΟΥΣΑ
Όταν ο «θρύλος» του χορού, χόρεψε συρτάκι στο Πολιτιστικό!
Συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία του θρύλου της Όπερας του 81χρονου χορογράφου Λόρκα Μασίν!
SHARE:
Δεν ξέρω αν ήταν η πιο όμορφη βραδιά χθες και προχθές στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλειου αλλά όσοι βρέθηκαν και παρακολούθησαν το μπαλέτο της Όπερας της Σοφιας με τον Ζορμπά του Μίκη Θεοδωράκη, θα τη μνημονεύουν χρόνια για ένα απίστευτο θέαμα που θα μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη τους !
Θες η χορογραφία, θες ο επαγγελματισμός και η απόλυτη αρμονία των χορευτών μαζί με την πλαστικότητα των κινήσεων τους και βέβαια με τη διαχρονική και παγκόσμια μουσική του μεγάλου μας Μίκη, πρόσφεραν ένα μοναδικό θέαμα που είναι κρίμα για όσους δεν το παρακολούθησαν. Αν όχι η καλύτερη φετινή εκδήλωση του προγράμματος 2024- 2025, σίγουρα από τις πιο μεθυστικές και καθηλωτικές, στην τελευταία εκδήλωση της φετινής χρονιάς!
Συγκίνηση προκάλεσε και η παρουσία του θρύλου της Όπερας του 81χρονου χορογράφου Λόρκα Μασίν, του ανθρώπου που εμπνεύστηκε και υλοποίησε αυτό το πολυθέαμα, που όπως είπε το πρώτο του μέλημα με το που πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στο Ηράκλειο προχθές, για πρώτη φορά στη ζωή του, ήταν να ικανοποιήσει ένα παιδικό απωθημένο και να επισκεφθεί τον τάφο του Καζαντζάκη ενώ με τις χορευτικές του ικανότητες έδειξε πως ο χρόνος δεν του έχει στερήσει τίποτε σε ομορφιά και χάρη, χορεύοντας στον επίλογο της βραδιάς το θρυλικό συρτάκι μ’ ένα κοινό που ακατάπαυστα χειροκροτούσε τους καλλιτέχνες για περίπου 20 λεπτά!