ΕΙΔΑ-ΑΚΟΥΣΑ
Μαζί τα βάλαμε… τα τέλη, ή μια φωτογραφία πολλές λέξεις!
Οι παρουσίες στη συνέντευξη τύπου
SHARE:
Άκουσα με προσοχή τα όσα είπε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός για τα δημοτικά τέλη, τις αυξήσεις που αποφασίστηκαν και γενικώς αιτιολόγησε την ανοδική τάση καθώς, όπως είπε, είναι κάτω από το μέσο όρο αντίστοιχων μεγαλουπόλεων!
Αυτό που πραγματικά με παραξένεψε είναι πως και βρέθηκαν στο πλάι του δημάρχου, εκτός του αρμόδιου συνεργάτη του επί των οικονομικών Γιώργου Αγριμανάκη και οι… έτεροι Καππαδόκες Νίκος Γιαλιτάκης και Γιώργος Σισαμάκης, οι οποίοι ενημερώθηκαν όπως μαθαίνω, χθες το βράδυ, για το απαραίτητο της παρουσίας τους.
Θα πει κάποιος πως, μα την αύξηση των τελών αφορά η συνέντευξη και τα προβλεπόμενα έσοδα «αγγίζουν» και την καθαριότητα αλλά και τον ηλεκτροφωτισμό, τότε δικαίως ήταν στο κάδρο οι δυο αντιδήμαρχοι.
Από την άλλη, η φωτογραφία με τους τρεις… πρωτοκλασάτους αντιδημάρχους στην πρώτη γραμμή μιας συνέντευξης, δείχνει όπως μου μετέφερε και άσπονδος φίλος του δημάρχου, πως υπηρετείται ορθά το μοντέλο διοίκησης: στα καλά να βγαίνει μόνος του ο δήμαρχος και εισπράττει όλη τη δόξα, στα δε κακά, εκεί δηλαδή που θα πέσει… ξύλο από τους δημότες και εν προκειμένω στην αύξηση των τελών, να το μοιράζεται ( το ξύλο δηλαδή) με τους συνεργάτες του. Σοφόν και προπαντώς… σοσιαλιστικόν!