Η Κρήτη έχει μια παλιά παράδοση στο κρασί. Προφανώς κρατά από τη μινωική εποχή και κάτι τέτοιο δεν παραγράφεται από την ιστορία. Αλλά για ένα διάστημα χάθηκε μέσα στη γενική αφασία της Ελλάδας με τα πολλά μεταπολεμικά προβλήματα, απαξιώθηκε και το κρητικό κρασί, ο αμπελώνας.
Κι όμως η νέα γενιά που πήρε τα ηνία κατάφερε όχι απλώς να κάνει το κρασί της Κρήτης να ανακάμψει , αλλά να το βάλει με νέους, δυναμικούς όρους στις διεθνείς αγορές. Ένα τέοιο αφιέρωμα κάνει το Wine Enthusiast και η Susan Kostrzewa που συγκέντρωσε τους περισσότερους της νέας γενιάς θέλοντας να δείξει ότι πλέον το κρητικό κρασί είναι ξανά στο διεθνή χάρτη του οίνου.