Κατά χιλιάδες συρρέουν οι πιστοί στη Βόνη

Η προσέλευση των πιστών έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες και θα κορυφωθεί μέχρι αύριο, ανήμερα της μεγάλης γιορτής.

Κατά χιλιάδες συρρέουν οι πιστοί κι εφέτος στην Βόνη, για την μεγάλη γιορτή της Αγίας Μαρίνας! Κρατώντας αρτοκλασίες, λαμπάδες κι άλλα τάματα, οι προσκυνητές σπεύδουν να προσκυνήσουν το θαυματουργό εικόνισμα!


Στην περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας έχουν σπεύσει ευλαβείς Χριστιανοί απ’ όλη την Κρήτη, την Ελλάδα και το εξωτερικό: Άλλοι με αυτοκίνητα κι άλλοι με τα πόδια, διανύουν χιλιόμετρα για να προσευχηθούν και να ζητήσουν την βοήθεια της θαυματουργής Αγίας, τιμώντας την Χάρη της!

Η προσέλευση των πιστών έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες και θα κορυφωθεί μέχρι αύριο, ανήμερα της μεγάλης γιορτής.

Η πρόσβαση στην Ιερά Μονή της Αγίας Μαρίνας στη Βόνη είναι δύσκολη, καθώς από το Σάββατο δεξιά κι αριστερά του δρόμου μικροπωλητές ανά την Ελλάδα έχουν στήσει τους πάγκους τους, για την μεγαλύτερη εμποροπανήγυρη της Κρήτης.

Μεγάλη γιορτή εντός κι εκτός πόλης

Η Αγία Μαρίνα γιορτάζεται και τιμάται και σ’ άλλα μέρη του νομού Ηρακλείου.
Δυτικά της πόλης του Ηρακλείου, υπάρχουν οι ομώνυμες εκκλησίες στα Καμίνια, το Γάζι και το Τσαλικάκι, οι οποίες συγκεντρώνουν επίσης πολύ μεγάλο αριθμό προσκυνητών.( https://www.cretalive.gr/cultu...)

Ξεχωριστό είναι το διήμερο αυτό και για το χωριό Βορίτσι, επάνω από τις Γούβες, του Δήμου Χερσονήσου, προστάτιδα του οποίου είναι η Αγία Μαρίνα. Υπάρχει άλλωστε Ιερός Ναός αφιερωμένος στη Χάρη Της, ενώ ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος φέρει το όνομα της Αγίας!
Εν ολίγοις, γιορτάζουν όλοι οι κάτοικοι!

Οι θρησκευόμενοι της Μεσαράς συμμετέχουν στην μεγάλη γιορτή της Αγίας Μαρίνας, πηγαίνοντας στο ομώνυμο εκκλησάκι στο χωριό της Μιαμού, στην επαρχία Καινούργιου, στο δρόμο για τον Λέντα, πλάι στο Λιβυκό Πέλαγος!

Στο Λασίθι

Μεγάλος και λαμπρός είναι επίσης ο εορτασμός της Αγίας Μαρίνας στο Λασίθι! Στις Λίμνες πραγματοποιείται λιτανεία στο χωριό, με τη συμμετοχή της φιλαρμονικής της Νεάπολης, αλλά και τοπικών πολιτιστικών και χορευτικών συλλόγων.

Οι δρόμοι στο χωριό κλείνουν από νωρίς, καθώς στρώνονται τραπέζια έξω από όλα τα καφενεία και τις ταβέρνες! Οι πιστοί συρρέουν από κάθε γωνιά του νομού για να προσκυνήσουν την προστάτιδα της περιοχής, απολαμβάνοντας νόστιμα τοπικά εδέσματα.

Το προσκύνημα διαρκεί μέχρι αργά τη νύχτα, ενώ πραγματοποιείται και εμποροπανήγυρις.

Σε κοντινή απόσταση από τις Λίμνες οι πιστοί μπορούν να συναντήσουν ένα ακόμη εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας, στο οποίο πραγματοποιείται επίσης Εσπερινός και Θεία Λειτουργία, με τους προσκυνητές να απολαμβάνουν την υπέροχη θεά της Νεάπολης και των γύρω χωριών.

Και οι δύο προσκυνηματικοί τόποι βρίσκονται πλάι στον ΒΟΑΚ και μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν αντιληπτοί από τους οδηγούς που κινούνται από και προς τον Άγιο Νικόλαο.

Στην δυτική Κρήτη

Στον νομό Χανίων πραγματοποιείται μεγάλο πανηγύρι στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, όπου γιορτάζει το ομώνυμο τοπικό εκκλησάκι.

Στον διπλανό νομό, αυτόν του Ρεθύμνου, την Τρίτη 16η και την Τετάρτη 17η Ιουλίου 2019 πανηγυρίζει ο Ιερός Ενοριακός Ναός της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος, Αθληφόρου και Θαυματουργού Μαρίνης στην Κούφη του Δήμου Ρεθύμνης. https://www.cretalive.gr/cultu...

Οι φιλομάρτυρες πιστοί θα συμμετάσχουν κι εφέτος στις Ιερές Ακολουθίες της Πανηγύρεως, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Ώρα 7:30 μ.μ.: Ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, κατά τον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. ΕΥΓΕΝΙΟΣ.

Μετά το πέρας του Εσπερινού θα προσφερθεί παραδοσιακή κρητική φιλοξενία σε όλους τους προσκυνητές, με την ευγενική συνδρομή και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κούφης.

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Ώρα 7:00 π.μ.: Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της Πανηγύρεως.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ