Ν.Ανδρουλάκης: "Η πραγματική κεντροαριστερά είναι το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής!”

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης

Ομιλία του υποψήφιου ευρωβουλευτή στο "Ατλαντίς", το βράδυ της Δευτέρας

Το μήνυμα ότι “η πραγματική κεντροαριστερά είναι το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής!”, έστειλε από το Ηράκλειο ο Νίκος Ανδρουλάκης, καλώντας τους εκλογείς να στηρίξουν “τις δυνάμεις και τα κόμματα δημοκρατικά και τα σοσιαλδημοκρατικά, που πιστεύουν σε μία άλλη Ευρώπη, την Ευρώπη των λαών”.

Καταπιανόμενος από τα αποτελέσματα των ισπανικών εκλογών, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος “είναι αυτός που έχει αγκαλιάσει τα "ορφανά" του Καραμανλή, τα "ορφανά" του Καμμένου. Έχει υποψήφιο τον Πέτρο Κόκκαλη και την κ. Κουντουρα. Ε, αυτό δεν είναι κεντροαριστερά! Αυτός είναι ένας συνασπισμός για την εξουσία και μόνο για τις καρέκλες! Δεν έχει ένα καθαρό ιδεολογικό πρόσημο. Σίγουρα είναι πολύ θετικό το αποτέλεσμα της Ισπανίας, αλλά για να φανταστείτε πόσο χαμηλά έχει πέσει ο πρωθυπουργός, πανηγύριζε που νίκησε το ΠΑΣΟΚ της Ισπανίας και που ηττήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ της Ισπανίας. Αυτό το κάνει, διότι με επικοινωνιακούς χειρισμούς προσπαθεί να βελτιώσει την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται”.

Ο κ. Ανδρουλάκης εξαπέλυσε τα “βέλη” του σε κυβέρνηση κι αξιωματική αντιπολίτευση, φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα... από το εξωτερικό: “Η Νέα Δημοκρατία και η λαϊκή Δεξιά, κάθε ψήφος που παίρνει είναι προς τη θεσμική στασιμότητα -άρα τη γερμανική Ευρώπη, διότι ενισχύεται η κ. Μέρκελ. Αλλά και κάθε ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος σε μια ευρωπαϊκή Αριστερά που δεν καταδικάζει την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο κι εκθέτει την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως κάνει στη Βενεζουέλα. Όπως επίσης, όταν εμείς προτείνουμε εργαλεία πολιτικής ενοποίησης αυτοί είναι αρνητικοί”.

Για τον ίδιο, η συμμετοχή στις ευρωεκλογές “είναι βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας” κι “εθνικό μας συμφέρον, το συμφέρον των λαών του νότου, των λαών που πέρασαν δύσκολη οικονομική κρίση είναι η Ευρώπη να γίνει πιο δημοκρατική. Να ενοποιηθεί, γεωπολιτικά να έχουμε κοινή εξωτερική πολιτική, κοινή ασφάλεια και κοινούς οικονομικούς κανόνες για να μην ξαναζήσουμε δύσκολα. Κι αυτό δεν αφορά μόνο τους Έλληνες, αλλά όλους τους λαούς του νότου, με τις μεγάλες κοινωνικές ανισότητες και τα μεγάλα ζητήματα που έχουμε όσον αφορά τη φυγή ανθρώπων στο εξωτερικό. Γιατί οι νέοι, έχουν υψηλά ποσοστά ανεργίας και λιγοστές ευκαιρίες. Αυτή την πολιτική ενοποίηση την υπηρετεί ο δημοκρατικός σοσιαλισμός, οι Σοσιαλδημοκράτες. Για αυτό κι εγώ ζητώ την ψήφο στο κόμμα μας, γιατί εμείς υπερασπιζόμαστε το όραμα της ενωμένης Ευρώπης!”

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ