Πρώην Αμερικάνικη βάση: Μια εικόνα- δυσφήμιση για την Κρήτη!

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης

Ελάχιστοι τολμούν να πλησιάσουν τις ερειπωμένες εγκαταστάσεις!

του Αντώνη Παντινάκη

Σπασμένα γυαλιά σκορπισμένα στο πάτωμα, περιττώματα, πεταμένα ρούχα και παπούτσια, χαλασμένα τρόφιμα και κάθε λογής άχρηστο αντικείμενο! Μια υγειονομική βόμβα που έχει ξεκινήσει ήδη να εκρήγνυται, βρίσκεται στο κτίριο απέναντι ακριβώς από το Ενυδρείο, στην πρώην αμερικανική βάση Γουρνών!

Οι κίνδυνοι και η κατάληψη

Η δυσοσμία γίνεται αντιληπτή και από τους παραθεριστές, τους περαστικούς και τους χιλιάδες επισκέπτες του Θαλασσόκοσμου, αλλά και από όσους θαρραλέους αποφασίζουν να κολυμπήσουν στην διπλανή παραλία!

Ελάχιστοι τολμούν να πλησιάσουν τις ερειπωμένες εγκαταστάσεις! Συνειδητά, θα το κάνουν όσοι επιλέξουν τα χαλάσματα για την... φυσική τους ανάγκη!

Ασυνείδητα, όμως, μικρά παιδάκια μπορούν να εκτεθούν άμεσα στο κίνδυνο! Στις αμέτρητες εστίες μόλυνσης προσθέστε τα σάπια σίδερα και τα ξηλωμένα δάπεδα! Λίγο αμέριμνος και απρόσεκτος να είναι κάποιος, μπορεί να πάθε μεγάλη ζημιά!

Αναγνώστες του Cretalive μας κατήγγειλαν ότι ο συγκεκριμένος χώρος είχε καταληφθεί προ καιρού από δεκάδες άτομα, μικρής και μεγάλης ηλικίας – ολόκληρες οικογένειες. Μάλιστα, μας συμπλήρωσαν ότι κάποιοι εξ αυτών, ανήλικοι, παρενοχλούσαν τον κόσμο που βρισκόταν πέριξ του ενυδρείου, ζητώντας τους επιτακτικά χρήματα...

Κατασκήνωση στο Ξενία, μεταβολή οι... ανυποψίαστοι!

Αντίστοιχες εικόνες υπάρχουν και στις παλιές εγκαταστάσεις του Ξενία, στον Καρτερό. Στον χώρο διαμένουν διάφοροι περιπλανώμενοι κατασκηνωτές, ενώ οι ανυποψίαστοι που θα προσεγγίσουν την περιοχή κάνουν κατευθείαν... μεταβολή!

Όλα αυτά αποτελούν σίγουρα δυσφήμηση για την Κρήτη, που προσπαθεί να ανορθώσει το τουριστικό της προϊόν, αλλά και να προσαρμοστεί στους ταχύτατα αυξανόμενους ρυθμούς και τις ανάγκες του σύγχρονου κόσμου. Για να μπορέσει να προοδεύσει, όμως ο πλανήτης μας θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα για όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους...

Επιπλέον, εστιάζοντας ειδικότερα στην πρώην αμερικανική βάση, βυθίζεται σε μαρασμό ένα μέρος που η τοπική κοινωνία διεκδικεί να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών, τη στιγμή που προωθούνται διαδικασίες για τη δημιουργία άλλης μίας τουριστικής μονάδας... (δείτε ΕΔΩ)

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ