Οι βουλευτές της Κρήτης - Η πρωτιά του "πρωτάρη", η επικράτηση της Ντόρας και η έξοδος του γιατρού

Η κάλπη έβγαλε και αυτή τη φορά εκπλήξεις - Ποιοι μπαίνουν, ποιοι μένουν εκτός, ποιοι επανέρχονται

Το εκλογικό αποτέλεσμα σε επίπεδο χώρας ίσως να ήταν λίγο πολύ προβλέψιμο, ή τουλάχιστον να το έδειχναν έτσι οι δημοσκοπήσεις και το exit poll, ωστόσο σε επίπεδο Κρήτης και κυρίως στο θέμα της σταυροδοσίας των υποψήφιων βουλευτών δεν λείπουν οι εκπλήξεις.

Η καταμέτρηση ολοκληρώνεται και η εικόνα που έχει δημιουργηθεί δεν φαίνεται να αλλάζει.
Έτσι, στο Νομό Ηρακλείου, σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στην πρώτη θέση σε ποσοστά, η επικράτηση του "πρωτοεμφανιζόμενου" Χάρη Μαμουλάκη έχει κλειδώσει, καθώς η διαφορά από τον δεύτερο Σωκράτη Βαρδάκη είναι μεγαλύτερη των 1500 σταυρών.
Στο μεταξύ για την τρίτη έδρα του κόμματος στο νομό παίχτηκε για κάποια ώρα ένα "θρίλερ" μεταξύ Νίκου Ηγουμενίδη και Σπύρου Δανέλλη, με τα τελευταία στοιχεία να δείχνουν επικράτηση Ηγουμενίδη.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η χαμηλή θέση που δείχνει να καταλαμβάνει ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, που κατατάσσεται 6ος!

Μπήκε - βγήκε ο Γρηγόρης Πασπάτης

Από την άλλη πλευρά, στη ΝΔ, βλέπουμε ότι η αναμενόμενη πρωτιά του Λευτερη Αυγενάκη κατοχυρώνεται και από τα αποτελέσματα, ενώ ο Μάξιμος Σενετάκης επιστρέφει στα βουλευτικά έδρανα, καθώς βρίσκεται στη δεύτερη θέση!

Ο Γρηγόρης Πασπάτης τα κατάφερε να πλασαριστεί τρίτος, μια ακόμα εκλογική επιτυχία για τον γιατρό, μετά από αυτήν των πρόσφατων δημοτικών εκλογών!
Ωστόσο, με βάση τα αποτελέσματα στο 99% της ενσωμάτωσης, η ΝΔ εκλέγει μόνο δύο βουλευτές στο νομό, καθώς μια έδρα πηγαίνει στο ΚΚΕ και τον Μανώλη Συντυχάκη.
Και ο Γιώργος Ματαλλιωτάκης, που βρίσκεται στην τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου της ΝΔ, είδε την έδρα στη Βουλή να...απομακρύνεται, λογω του εκλογικού μέτρου, που δίνει - με βάση τα αποτελέσματα - μια έδρα στο Ηράκλειο στο κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη!

Σίγουρη έχει μια έδρα στο νομό το Κίνημα Αλλαγής, έδρα που πηγαίνει στον Βασίλη Κεγκέρογλου, καθώς η Φώφη Γεννηματά έχει δηλώσει ότι δεν θα την κρατήσει

Στα Χανιά, η απόφαση της Ντόρας Μπακογιάννη να κατέβει υποψήφια για πρώτη φορά στο Νομό επιβραβεύεται από τους ψηφοφόρους της ΝΔ, που την κατατάσσουν στην πρώτη θέση, με τον Μανούσο Βολουδάκη επίσης να επιστρέφει στα βουλευτικά έδρανα, ως δεύτερος στη σειρά και την τρίτη έδρα να πηγαίνει στον Βασίλη Διγαλάκη.
Στο ΣΥΡΙΖΑ η πρωτιά του Παύλου Πολάκη είναι δεδομένη, κατι που αφήνει εκτός τον πρώην Υπουργό Γιώργο Σταθάκη, καθώς το κόμμα παίρνει μία μόνο έδρα στο νομό.

Σε Ρέθυμνο και Λασίθι η εικόνα της εκπροσώπησης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν αλλάζει, αφού εκλέγονται αντίστοιχα Γιάννης Κεφαλογιάννης και Ανδρέας Ξανθός στο Ρέθυμνο, Γιάννης Πλακιωτάκης και Μανώλης Θραψανιώτης από το ν. Λασιθίου

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ