Εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής για τις ευρωεκλογές

Παρουσία Αρναουτάκη και Κουράκη

Κεντρική πολιτική εκδήλωση διοργάνωσε στο Ξενοδοχείο «Αστόρια», στο Ηράκλειο, το ΚΙΝΑΛ με κεντρικούς ομιλητές μέλη του κλιμακίου που βρίσκονται στην Κρήτη για να περιοδεύσουν στο πλαίσιο των Ευρωεκλογών.

Συγκεκριμένα κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Ισμήνη Μώρου, Γιάννης Δαλμάς, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μειμάρογλου αλλά και ο Γραμματέας της Κ.Ο. Βασίλη Κεγκέρογλου.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών τόσο ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, όσο και ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης.

"Χαίρομαι γιατί σε κάθε περιφερειακή Ενότητα βλέπω παλιούς συντρόφους μας να ξανάρχονται. Πρέπει να αποδείξουμε ότι το Κίνημά μας θέλει και μπορεί. Πρέπει να ενισχυθεί ο χώρος μας, γιατί η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει ξανά την συνοχή της και τις αξίες της", υπογράμμισε ο κ. Αρναουτάκης.


Από την πλευρά του ο Γιάννης Κουράκης δήλωσε: "Διανύουμε μία περίοδο με σκληρά διλήμματα. Το πολιτικό κλίμα παραπέμπει σε εποχές συγκρούσεων. Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού. Οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις πρέπει να υπογράψουν ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, κόντρα στις δυνάμεις του λαϊκισμού. Η Ευρώπη έχει όφελος από την αποκέντρωση για να έρθει πιο κοντά στις ανάγκες των πολιτών. Τις μεγάλες προκλήσεις τις αντιμετωπίζουμε με μεγάλες αλλαγές. Μια προοδευτική Ευρώπη με σχέδιο για την νεολαία, με δικαιώματα για όλους είναι μια Ευρώπη που όλοι θέλουμε, μία βιώσιμη Ευρώπη".

"Είμαστε όλοι εδώ στέλνοντας το μήνυμα ότι μπορούμε να κάνουμε ξανά την ανατροπή, έχοντας καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις" υπογράμμισε ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ενώ στις τοποθετήσεις τους οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές ανέφεραν:

Ισμήνη Μωρου: Το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να δώσει νόημα στον πολίτη, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται απέναντι στα δύο άκρα που καταστρέφουν τον πολίτη. Η Ευρώπη πρέπει να θωρακιστεί απέναντι στις κυκλικές κρίσεις.

Γιάννης Δαλμας: Πρέπει να αλλάξουμε την Ευρώπη ενισχύοντας τις πραγματικά προοδευτικές δυνάμεις, οι οποίες στην Ελλάδα εκφράζονται από το Κίνημα Αλλαγής. Μπορούμε να γίνουμε ξανά μεγάλοι αρκεί να το πιστέψουμε. Η Ευρώπη γεννήθηκε εδώ στην Κρήτη κι από εδώ θα ξεκινήσει ο αγώνας για την αλλαγή της.

Γιάννης Μεϊμάρογλου: Η Ευρώπη έπεσε από το ποδήλατο και δυνάμεις της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού έσπευσαν να την βοηθήσουν, τάχα, για να σηκωθεί. Για να υπάρξει μια πιο κοινωνική Ευρώπη θα πρέπει να αλλάξει ο συσχετισμός των δυνάμεων, ξεκινώντας από εδώ από την Ελλάδα με ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής. Σε αυτή τη χώρα πρέπει να σταματήσουμε για να φύγει κάποιος. Πρέπει να ψηφίσουμε για να έρθει. Κι αυτός που πρέπει να έρθει και να μείνει είναι το Κίνημα Αλλαγής

Γιώργος Καμίνης: Η Ευρώπη διατρέχει έναν μεγάλο κίνδυνο. Απειλούνται τα μεγάλα επιτεύγματα στην Ευρώπη των ανισοτήτων. Οι δυνάμεις του λαϊκισμού ποντάρουν στον φόβο των ανθρώπων, ιδιαιτέρως των νέων.
Το συμφέρον μας είναι μία πραγματικά ενωμένη Ευρώπη. Πρέπει διαρκώς να κοιτάμε πως θα διευρύνουμε τα όριά μας, για να κυβερνήσουμε ξανά τη χώρα. Καταστροφική, άδοξη και άγαρμπη η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο μας, μας έχει ενισχύσει. Ο Κρητικός γίγαντας της Δημοκρατικής παράταξης σηκώνεται και πάλι. Αν ο λαός μας δώσει μια ισχυρή εντολή θα τη διαχειριστούμε με μεγάλη εθνική ευθύνη. Θα σηκώσουμε ξανά τη χώρα στους ώμους μας. Η Δημοκρατική Παράταξη είναι εδώ και πρέπει και πάλι να κυβερνήσει την Ελλάδα!


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ