Διευκρινίσεις του Πολιτιστικού Κέντρου για τη Χριστουγεννιάτικη συναυλία

Οι γονείς των συμμετεχόντων στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων θα παρακολουθήσουν δωρεάν τη γενική δοκιμή, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση

Στις επισημάνσεις Ηρακλειώτη, ο οποίος αναφέρθηκε στη χριστουγεννιάτικη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρα Νέων Κρήτης, έδωσε διευκρινίσεις το Γραφείο Τύπου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Ο πολίτης που απευθύνθηκε στο cretalive διατύπωσε προβληματισμό σχετικά με το εάν οι γονείς των συμμετεχόντων στη Συμφωνική Ορχήστρα θα πρέπει να πληρώσουν εισιτήριο για να παρακολουθήσουν τη συναυλία και σύμφωνα με την απάντηση των ιθυνόντων του Πολιτιστικού Κέντρου, όπως είθισται στις πολιτιστικές διοργανώσεις οι συγγενείς των συντελεστών θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν τη γενική δοκιμή.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

"Σε απάντηση σχολίου πολίτη στο έγκριτο portal σας και για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις στους αναγνώστες σας, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι:

Η προγραμματισμένη για τις 22 Δεκεμβρίου 2019 Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου έχει γενικό εισιτήριο εισόδου 10 και 12 €, καθώς και μειωμένο εισιτήριο 8 € για ανέργους, νέους έως 25 ετών, ΑμεΑ και φοιτητές. Οι γονείς όλων των συμμετεχόντων (ορχήστρας και χορωδιών) μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν τη γενική δοκιμή, μια τακτική που συνηθίζεται σε κάθε πολιτιστικό οργανισμό, σε ημέρα και ώρα που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. Για τον σκοπό αυτό, θα δοθεί από μια διπλή πρόσκληση σε κάθε συμμετέχοντα.

Σχετικά με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ηρακλείου, πρόκειται για μια παραγωγή του Δήμου - όχι του ΠΣΚΗ - και όπως έχει γίνει ήδη γνωστό από τον Δήμο Ηρακλείου, η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Με την ευκαιρία που μας δίνεται θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε και μια ακόμη, σημαντική παράμετρο:

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου αποτελεί έναν χώρο τέχνης και πολιτισμού ο οποίος παρέχει πλέον εξαιρετικές δυνατότητες και υποδομές σε κάθε καλλιτεχνικό σύνολο του τόπου μας. Υποδομές που δίνουν σε όλους την ευκαιρία να αναδείξουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες και να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους.

Η χρήση του ΠΣΚΗ όμως, δεν δύναται να είναι δωρεάν. Κι αυτό γιατί κάθε χρήση, συνεπάγεται και το αντίστοιχο κόστος λειτουργίας που καλύπτει μια σειρά από αναγκαίες δαπάνες (τεχνικές, συντήρησης, καθαρισμού, ασφάλειας, υποστήριξης, κ.α.), πάντα με τα υψηλά δεδομένα που χαρακτηρίζουν έναν πολιτιστικό οργανισμό ανάλογο του ΠΣΚΗ. Αντιλαμβανόμαστε την επιθυμία μερίδας συμπολιτών μας για δωρεάν είσοδο σε παραγωγές του ΠΣΚΗ, αλλά είναι κατανοητό ότι οι δαπάνες αυτές, πρέπει να καλύπτονται, όπως γίνεται σε κάθε χώρο πολιτισμού όχι μόνο σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ