Δήμος και Κοινωνία ... για τον Κόλπο Δερματά

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης

Γ. Αναστασάκης: Πολύ χρήσιμη η εκστρατεία συλλογής υπογραφών - Πρέπει να διεκδικήσουμε να δοθεί μία ξεκάθαρη λύση

Του Αντώνη Παντινάκη

Την αισιοδοξία του ότι, “έστω και με καθυστέρηση”, το έργο στον Κόλπο του Δερματά “θα υλοποιηθεί, προς όφελος όλων των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης”, εξέφρασε για ακόμη μία φορά ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης, χαρακτηρίζοντας “πολύ χρήσιμη” την εκστρατεία συλλογής υπογραφών που ξεκίνησαν διάφοροι πολίτες, διαμαρτυρόμενοι για το “μπλοκάρισμα” των εργασιών.

“Όταν θιγόμενος είναι πια ο ίδιος ο Δήμος Ηρακλείου, σημαίνει ότι θιγόμενοι είναι οι ίδιοι οι δημότες. Έτσι, προσωπικά θεωρώ πολύ χρήσιμη αυτή την κινητοποίηση”, ανέφερε με νόημα ο κ. Αναστασάκης.

Οι υπογραφές μαζεύονται και με φυσικό αλλά και με ηλεκτρονικό τρόπο. Εξάλλου, όπως έγραψε το Cretalive, μέχρι και την Πέμπτη, πόρτα – πόρτα είχαν συγκεντρωθεί περισσότερες από 600 υπογραφές, οι οποίες και “σκαναρίστηκαν” για να προστεθούν στις διαδικτυακές που τις τελευταίες ώρες άρχισαν να συλλέγονται μέσω του avaaz.

“Όσα χρόνια ασχολούμαστε με το θέμα του Κόλπου του Δερματά, αισθανόμαστε τη στήριξη της κοινωνίας για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου, ώστε να καλύψουμε ένα κενό που υπάρχει από το 2010, μία εικόνα υποβάθμισης, την οποία θα διαδεχόταν μία εικόνα αναβαθμισμένου τοπίου, με πλήρως ασφαλείς συνθήκες και για τους λουόμενους και για τους διερχόμενους από την παραλιακή οδό”, υποστήριξε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων.

“Πρέπει να διεκδικήσουμε να δοθεί μία ξεκάθαρη λύση”, συνέχισε ο κ. Αναστασάκης, “γιατί δεν νοείται να υπάρχει οποιαδήποτε σκιά πάνω ένα έργο για το οποίο έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις και το ελεγκτικό συνέδριο εν είδει δικαστικής αρχής μας είπε να προχωρήσουμε κανονικά στην εκτέλεσή του”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ