Βίρα τις άγκυρες... για το Δερματά!

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης

Το έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας που "ανάβει πράσινο φως" για τις επόμενες κινήσεις της Δημοτικής αρχής

Του Αντώνη Παντινάκη

Νηνεμία... στις τάξεις της Λοτζια φερνει το έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας, το οποίο ανάβει το πράσινο φως για την επανέναρξη των εργασιών στον Κόλπο του Δερματα!

Το μπλόκο που είχε στηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα ξεσήκωσε... κύματα αντιδράσεων: Τα νερά και τα απόνερα της στασιμότητας φούσκωσαν επικίνδυνα, έφτασαν μέχρι το δημαρχείο και την Τεχνική Υπηρεσία και προμήνυαν... ναυάγιο!

Όμως, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Λιμενικών και Κτηριακών Υποδομών του αρμόδιου Υπουργείου, ο πλοίαρχος κ. Ιωάννης Μυτιληναίος, με την υπογραφή του... αίρει κάθε αντίρρηση ως προς την ολοκλήρωση της αντιδιαβρωτικής προστασίας. Και μοιράζει στην δημοτική αρχή άλλο ένα ισχυρό χαρτί, σε αυτή την ιδιότυπη παρτίδα πόκερ που έχει στηθεί, επάνω στην θαλασσοδαρμένη... τσόχα διαφόρων ενστάσεων /αντιπαραθεσεων.

"Είναι άλλη μια επιβεβαίωση ότι ο Δήμος Ηρακλείου δεν έχει κάνει το παραμικρό που να μην τηρεί την νομιμότητα και δεν υπήρχε κανένας λόγος για να σταματήσει αυτό το σημαντικό έργο", σχολίασε στο Cretalive ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης.

Για να φτάσουμε στο "βιρα τις άγκυρες" και να έχουμε επανεκκίνηση των παρεμβάσεων θα χρειαστεί κάποιο διάστημα. Θα πρέπει να διευθετηθούν ορισμένα σημαντικά ζητήματα, με κορυφαίο την αποδέσμευση των μηχανήματος του εργολάβου που είχε κατασχεθεί, όταν έγινε η διακοπή των εργασιών από το Λιμεναρχείο.

"Επεξεργαζόμαστε τα επόμενα βήματα για να δούμε πώς μπορούμε να οδηγηθούμε τελικά σε επανεκκίνηση των εργασιών. Σε μια περίοδο δυστυχώς που οι καιρικές συνθήκες δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές" πρόσθεσε ο κ. Αναστασάκης.

Κρίσιμο επίσης είναι και το τι μέλλει γενέσθαι με τον ανάδοχο του έργου, ο οποίος έχει καταθέσει αίτημα διακοπής αξιώνοντας αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ για τις ζημιές που έχει υποστεί.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ