Ανάβει φωτιές η ένσταση του Αντ.Ζερβού

Ο κ.Ζερβός χθες, κατέθεσε ένσταση κατά του εκλογικού αποτελέσματος της ΠΕΔ Κρήτης

Για "προϊόν" διαπαραταξιακής συμφωνίας και όχι σωστής ερμηνείας του νόμου κάνει λόγο ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός , σε επιστολή του προς την ΠΕΔ, η οποία προωθείται και στην εφορευτική επιτροπή.

Ο κ.Ζερβός χθες, κατέθεσε ένσταση κατά του εκλογικού αποτελέσματος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων εκφράζοντας την καθολική διαφωνία του για τη διαχείριση της επίμαχης υπόθεσης.

Ο ίδιος εκτιμά ότι το όλο πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός ότι ενώ και τα δύο ψηφοδέλτια που κατατέθηκαν ήταν νόμιμα, η παράταξη του κ. Κουράκη εμφανίζει ελλειμματική εκπροσώπηση σε ό,τι αφορά τη στελέχωση του συνδυασμού της σε δημάρχους, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει τον αριθμό που της λείπει. Το γεγονός ότι δόθηκε μια ερμηνεία σε επίπεδο επικεφαλής, σύμφωνα με τον κ. Ζερβό, δεν σημαίνει ότι είναι και η σωστή, διότι εγείρονται σοβαρά ζητήματα με τη λειτουργία του οργάνου τα οποία δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται αβασάνιστα.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής κ. Ταταράκης έχει ήδη στείλει τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας στο Υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας επίσημη ερμηνεία του νόμου και μια σολομώντεια λύση σε σχέση με την κατανομή των εδρών.

Το ζήτημα το οποίο διχάζει τις δύο πλευρές είναι ο τρόπος κατανομής των εδρών. Όπως είναι γνωστό, με βάση του εκλογικό αποτέλεσμα η συγκρότηση του 21μελούς νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ θα γίνει από 12 συμβούλους της ομάδας του Γ. Κουράκη και 9 της ομάδας του Β. Λαμπρινού.

Με βάση την ερμηνεία που έδωσε στον νόμο η εφορευτική επιτροπή, η διαδικασία της κατανομής των εδρών θα ξεκινήσει από τις παρατάξεις που ηττήθηκαν και εφόσον ο μεμονωμένος υποψήφιος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Βρύσαλης δεν εκλέχθηκε διαδικαστικά επόμενος είναι ο συνδυασμός του Β. Λαμπρινού. Η κατανομή ξεκίνησε από την παράταξη του κ. Λαμπρινού που η κάλπη τής έδωσε 9 συμβούλους έναντι 12 της ομάδας του Γ. Κουράκη.

Για την ακρίβεια, η κατανομή άρχισε από τους δημοτικούς συμβούλους, όπου η παράταξη του Β. Λαμπρινού εκλέγει 2 και 6 η παράταξη του Γ. Κουράκη. Όμως στη δεύτερη κατανομή που αφορά στους δημάρχους, η παράταξη του Γ. Κουράκη για να συμπληρώσει τα δώδεκα άτομα που της αντιστοιχούν, θα πρέπει να εκλέξει εφτά δημάρχους, τους οποίους δεν διαθέτει, καθώς έχει εκλέξει με το ψηφοδέλτιό της μόνο έξι.

Έτσι, εκλέγει τους έξι και η δεύτερη σε ψήφους παράταξη εκλέγει τους εφτά δημάρχους που είχε στο δυναμικό της, ανατρέποντας τα αρχικά εκλογικά δεδομένα. Όπως είναι αναμενόμενο, η πλευρά του Γ. Κουράκη δεν υιοθετεί με κανένα τρόπο την προσέγγιση αυτή εκτιμώντας ότι πρόκειται για αλχημείες, έχοντας μάλιστα στο πλευρό του και τον Ε. Κουκιαδάκη ο οποίος ανοιχτά τάχθηκε υπέρ αυτής της προσέγγισης.

Η πλευρά του Γ. Κουράκη επιμένει ότι εκλέγει έξι δημάρχους και έξι δημοτικούς συμβούλους. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Λαμπρινός δεν υιοθέτησε την εκδοχή της εφορευτικής επιτροπής, ο πρόεδρός της έστειλε το αποτέλεσμα στην Αθήνα για να λυθεί οριστικά ο γόρδιος δεσμός της διαφορετικής ερμηνείας που διχάζει τις δύο πλευρές.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ