ΥΓΕΙΑ

Τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρει το σταφύλι

Ένα φρούτο υψηλής διατροφικής αξίας

No profile pic

Το σταφύλι είναι ένα ιδιαίτερα νόστιμο και θρεπτικό καλοκαιρινό φρούτο, που απολαμβάνουμε κυρίως τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο.

Ταυτόχρονα, θα λέγαμε πως είναι και λίγο παρεξηγημένο, καθώς πολλοί το θεωρούν «παχυντικό». Στην πραγματικότητα, μια μερίδα σταφυλιού, περίπου 15-20 ρώγες, αποδίδει γύρω στις 70 θερμίδες, όσες δηλαδή ένα μέτριο νεκταρίνι ή ροδάκινο.

Από την άλλη, πρόκειται για ένα φρούτο υψηλής διατροφικής αξίας, που προσφέρει πλήθος πολύτιμων συστατικών, τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας και ευεξίας του οργανισμού.

Ειδικότερα, το σταφύλι είναι καλή πηγή βιταμίνης C, που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και βιταμίνης Α, η οποία είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική λειτουργία των ματιών και την πρόληψη διαταραχών της όρασης, ενώ ταυτόχρονα περιέχει κάλιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φυτικές ίνες.

Τέλος, το σταφύλι διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως η ρεσβερατρόλη, που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει έντονο ερευνητικό ενδιαφέρον, καθώς έχει φανεί ότι ασκεί αντιφλεγμονώδη, καρδιο-προστατευτική, αντικαρκινική και αντιγηραντική δράση.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση