Πόσο πραγματικά υγιεινή είναι η μπύρα χωρίς αλκοόλ

Newsroom
Newsroom

Πώς παρασκευάζεται η μπύρα χωρίς αλκοόλ

Η μη αλκοολούχα μπύρα κερδίζει τα τελευταία χρόνια δημοτικότητα ως εναλλακτική της κανονικής μπύρας, για όσους θέλουν να μειώσουν την κατανάλωση αλκοόλ.

Αν και μπορεί να φαίνεται σαν μια πιο υγιεινή επιλογή, είναι σημαντικό να κατανοήσετε το πώς παράγεται, πώς συγκρίνεται με την κανονική μπύρα και αν υπάρχουν οφέλη ή κίνδυνοι για την υγεία.

Αυτό το άρθρο διερευνά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της μπύρας χωρίς αλκοόλ και παρέχει πληροφορίες για τον αντίκτυπό της στην υγεία σας.
 

Πώς παρασκευάζεται η μπύρα χωρίς αλκοόλ

Η μη αλκοολούχα μπύρα παρασκευάζεται παρόμοια με την κανονική μπύρα, χρησιμοποιώντας νερό, βύνη, λυκίσκο και μαγιά. Η βασική διαφορά έγκειται στην αφαίρεση/μείωση της περιεκτικότητας σε αλκοόλ.

Υπάρχουν τρεις κύριες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μη αλκοολούχου μπύρας:

    Μέθοδος εξάτμισης: Το αλκοόλ εξατμίζεται από την μπύρα θερμαίνοντάς την σε χαμηλή θερμοκρασία. Αυτό διατηρεί τη γεύση, ενώ μειώνει την περιεκτικότητά της σε αλκοόλ.
    Απόσταξη σε κενό: Η μπύρα παρασκευάζεται υπό χαμηλή πίεση, η οποία μειώνει το σημείο βρασμού του αλκοόλ, επιτρέποντάς του να εξατμιστεί σε χαμηλότερη θερμοκρασία χωρίς να επηρεάζεται η γεύση της μπύρας.
    Αντίστροφη όσμωση: Η μπύρα φιλτράρεται μέσω μιας μεμβράνης, που διαχωρίζει το αλκοόλ από τα άλλα συστατικά, με αποτέλεσμα μια μη αλκοολούχα εκδοχή.

Πώς συγκρίνεται η μη αλκοολούχα μπύρα με την κανονική μπύρα

Αν και η μη αλκοολούχα μπύρα μιμείται τη γεύση και την εμφάνιση της κανονικής μπύρας, υπάρχουν αρκετές βασικές διαφορές:

    Περιεκτικότητα σε αλκοόλ: Οι κανονικές μπύρες περιέχουν συνήθως 4-6% αλκοόλ κατ' όγκο (ABV), ενώ οι μη αλκοολούχες μπύρες περιέχουν λιγότερο από 0,5% ABV.
    Θερμίδες και σάκχαρα: Οι μη αλκοολούχες μπύρες έχουν γενικά λιγότερες θερμίδες από τις κανονικές μπύρες, αλλά ορισμένες μάρκες μπορεί να περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα, για να βελτιώσουν τη γεύση.
    Περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά: Οι μη αλκοολούχες μπύρες μπορεί να εξακολουθούν να περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα όπως βιταμίνες Β και μαγνήσιο, παρόμοια με τις κανονικές μπύρες.

 

Περισσότερα από το onmed.gr

 

 

 

Φωτογραφία από Markus Winkler από το Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ