ΥΓΕΙΑ
Πώς θα εντάξουμε το παιδί μας στην άσκηση
Ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Δημήτρης Σπανούδης, μίλησε για τα οφέλη της άσκησης καθώς και την κατάλληλη ηλικία στην οποία τα παιδιά οφείλουν να ξεκινήσουν να γυμνάζονται
SHARE:
Στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας», μίλησε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Δημήτρης Σπανούδης, τονίζοντας τη σημασία της άσκησης στην παιδική ηλικία, καθώς και τα οφέλη στην υγεία των παιδιών.
Ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Δημήτρης Σπανούδης, μίλησε για τα οφέλη της άσκησης καθώς και την κατάλληλη ηλικία στην οποία τα παιδιά οφείλουν να ξεκινήσουν να γυμνάζονται, προκειμένου να χτίσουν και να θωρακίσουν την ψυχική και σωματική υγεία τους.
Από ποια ηλικία και μετά μπορεί ένα παιδί να ξεκινήσει την άσκηση;
«Όσο πιο νωρίς τόσο το καλύτερο. Μόλις στην ηλικία των 6 μηνών, με το baby swim μπορεί ένα παιδί ιδανικά να ξεκινήσει. Αργότερα μπορεί να δοκιμάσει κάποια αθλήματα με μπάλα ή στίβο», ανέφερε ο κ. Σπανούδης.
Γιατί είναι σημαντικό να τα εντάξουμε όσο το δυνατόν πιο νωρίς σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής; Τι κερδίζουν, πέρα από τα οφέλη για την υγεία τους; Πόσες φορές την εβδομάδα είναι καλό να ασκούνται;
«Είναι σωστό να επιλέγει το παιδί από μόνο του αυτό που το εκφράζει και το διαδσκεδάζει. Θα το συζητήσει με τους γονείς του και θα το δοκιμάσει. Τα οφέλη είναι πολλά και δεν αφορούν μόνο στην κοινωνικοποίησή τους ως άτομα. Ο αθλητισμός θα τα βοηθήσει να ξεκολλήσουν από το σπίτι, από τις ηλεκτρονικές συσκευές. Επιπλέον, ο αθλητισμός θα βοηθήσει το παιδί να γνωρίσει το σώμα του, αλλά και να κοινβωνικοποιοηθει να περάσαει ωραια με άλλα παιδια
Σε αυτη την ηλικία τα παιδιά έχουν αστείρευτη ενέργεια., 2-3 φορές την εβδομάδα είναι το ιδανικο. Ο γονέας έχει το πιο δύσκολο κομματι, γιατί πρέπει να ισορροπήσει το προγραμμα του παιδιού. Τ παιδια έχουν πολλες δραστηριότητες και πολλές φορές ξεχνούν να είναι παιδιά.
Ενδείξεις για την αποστροφή για ένα σπορ
Εάν δεν του αρέσει, θα αρχίσουν συμπεριφορές όπως για παράδειγμα «δεν θέλω να παω», «ίσως να καθόμουν σπίτι». Η κούραση και η έλλειψη ενδιαφέροντος τα απομακρύνει. ‘Οσο πιο δικό του και δική του επιλογή είναι τόσο περισσότερο θα μείνει. Είναι προτιμότερο να μην διαλέγει ο γονέας τί θα κάνει το παιδί», κατέληξε ο κ. Σπανούδης.