Ποιες τροφές μας θωρακίζουν απέναντι στο καρκίνο

Οι επιστήμονες επιμένουν ότι η διατροφή μας, μπορεί να μας σώσει

Οι γιατροί επιμένουν ότι ο καρκίνος θα είναι μια ασθένεια που θα νικιέται εύκολα μέσα στα επόμενα 20 χρόνια. Τα ποσοστά θανάτων από την ανιάτη ασθένεια έχουν μειωθεί παγκοσμίως, αλλά μέχρι να απαλλαγούμε από τον καρκίνο ας δούμε μια έρευνα από το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Έρευνας κατά του Καρκίνου, για το ποια τρόφιμα θωρακίζουν τον οργανισμό μας από τον καρκίνο.

Τα τρόφιμα που πρέπει να τρώμε σε εβδομαδιαία βάση είνα τα εξής:

Καυτερές πιπεριέςΗ ουσία καψαϊκίνη που περιέχεται στις καυτερές πιπεριές, εξουδετερώνει την καρκινική ουσία νιτροσαμίνη κι έτσι αποτρέπει την εμφάνιση καρκίνου του μαστού.

ΒατόμουραΠεριέχουν ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά, το ελαγικό οξύ, το οποίο εμποδίζει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας του Πανεπιστημίου του Οχάιο, η διατροφή με βατόμουρα συμβάλλει στην μείωση των όγκων του οισοφάγου κατά 60% και του εντέρου κατά 80%.

ΚαρόταΕρευνητές από το Ινστιτούτο Γεωργικών Επιστημών της Δανίας διαπίστωσαν ότι καρκινικά κύτταρα αναπτύσσονται πιο αργά όταν εκτίθενται σε φαλκαρινόλη, μία ουσία που βρίσκεται σε αφθονία στα καρότα. 

ΝτομάτεςΕίναι πλούσιες σε λυκοπένιο, που είναι γνωστό για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες. Πρόσφατη έρευνα κατέδειξε ότι η αύξηση στην πρόσληψη λυκοπενίου μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού, του προστάτη, του παγκρέατος και του παχέος εντέρου. Παράλληλα, άλλη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ δείχνει ότι οι άντρες που περιλαμβάνουν τις ντομάτες στα γεύματά τους τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα, περιορίζουν κατά 1/3 τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη.

Κρεμμύδι και σκόρδοΗ κατανάλωσή τους αυξάνει τη δραστηριότητα των απρόσβλητων κυττάρων που καταπολεμούν τον καρκίνο, εμποδίζοντας τις καρκινογενείς ουσίες από το να εισέλθουν στα υγιή κύτταρα, ενώ ταυτόχρονα εμποδίζουν την ανάπτυξη όγκων. Μάλιστα, νέες μελέτες έχουν καταδείξει τη δράση τους έναντι του καρκίνου του στομάχου, του οισοφάγου και του εντέρου.

Προϊόντα σόγιαςΑυτή η κατηγορία τροφών είναι πλούσια σε φυτοοιστρογόνα που περιορίζουν τον κίνδυνο τόσο για εμφάνιση καρκίνου του μαστού, αλλά και του προστάτη, μπλοκάροντας διάφορες καρκινογόνες μεταλλάξεις.

ΣταφύλιαΠεριέχουν βιοφλαβονοειδή, ισχυρά αντιοξειδωτικά που δρουν κατά του καρκίνου, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσια σε ρεσβερατρόλη, μια φυσική φαινόλη που εμποδίζει τη δράση των ενζύμων που ξεκινούν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

Πράσινο και μαύρο τσάιΌπως έχει δημοσιευτεί σε έρευνες ιατρικές του παρελθόντος, οι πολυφαινόλες που περιέχουν, είναι γνωστές για τη δράση τους κατά τη διαίρεση των καρκινικών κυττάρων.

Πηγή: e-radio.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ