ΥΓΕΙΑ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη συχνοουρία στα παιδιά

Τα συμπτώματα για την συχνοουρία είναι παρόμοια σε ενήλικες και παιδιά

No profile pic

Η υπερδραστήρια ουροδόχος κύστη είναι μια δυσάρεστη και συχνά ενοχλητική χρόνια πάθηση που προκαλεί την αιφνίδια και επιτακτική ανάγκη για ούρηση.

Τα συμπτώματα για την συχνοουρία είναι παρόμοια σε ενήλικες και παιδιά, αλλά για τα παιδιά μπορεί να είναι ακόμη πιο ενοχλητικά, αφού μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την κοινωνική και συναισθηματική κατάσταση του παιδιού.

Συμπτώματα

Το πιο κοινό σύμπτωμα της συχνοουρίας στα παιδιά είναι η παρόρμηση να πάνε στην τουαλέτα πιο συχνά από ό,τι είναι φυσιολογικό. Εάν το παιδί σας έχει συχνοουρία η ουροδόχος κύστη τους συσπάται ακόμη και όταν δεν είναι γεμάτη. Αυτό δίνει την αίσθηση της ανάγκης για ούρηση. Το παιδί σας μπορεί να μην σας πει ευθέως ότι έχει ανάγκη να πάει (πάλι) στην τουαλέτα, αλλά να αρχίσει να κάνει άλλες κινήσεις, όπως να “χορεύει” γύρω-γύρω, πηδώντας από το ένα πόδι στο άλλο.

Λιγότερο συχνά, το παιδί σας μπορεί να παρουσιάσει ακούσια διαρροή ούρων, ιδιαίτερα όταν ασκείται ή όταν φτερίζεται. Το παιδί σας μπορεί επίσης να “βρέχει” το κρεβάτι του το βράδυ ή να έχει αντίστοιχα “ατυχήματα” κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τι προκαλεί τη συχνοουρία στα παιδιά

Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες της συχνοουρίας. Σε κάποια παιδιά μπορεί να είναι μια καθυστέρηση στην ωρίμανση, κάτι που τελικά θα ξεπεράσει. Επειδή οι συστολές της κύστεως ελέγχονται από τα νεύρα, η συχνοουρία μπορεί επίσης να προκληθεί από μια νευρολογική διαταραχή.

Διάγνωση της συχνοουρίας στο παιδί



Εάν το παιδί σας έχει οποιαδήποτε σημάδια συχνοουρίας θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού με τον παιδίατρό σας για ένα check-up. Ο γιατρός θα θελήσει να κάνει στο παιδί σας μια φυσική εξέταση και να ακούσει για τα συμπτώματά του. Μπορεί επίσης να θέλει να ελέγξει για τυχόν δυσκοιλιότητα και να πάρει ένα δείγμα ούρων για ανάλυση από μόλυνση ή άλλες ανωμαλίες.

Το παιδί σας μπορεί επίσης να χρειαστεί να κάνει τεστ για να την μέτρηση του όγκου των ούρων, ή/και να κάνει έναν υπέρηχο για να πάρει ο γιατρός μια εικόνα της ουροδόχου κύστης του.

Πηγή:healthline.com ​

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση