Ιάπωνες επιστήμονες «στοχεύουν» στη θεραπεία του χρόνιου πόνου

Τα φάρμακα ανακούφισης του πόνου είναι γενικής χρήσης και είναι συχνά αναποτελεσματικά.

Μια ερευνητική ομάδα στο πανεπιστήμιο της Hiroshima παρατήρησε έναν πιθανό νέο «στόχο», τον κυτταρικό υποδοχέα (REV-ERBs) για τη θεραπεία του χρόνιου πόνου. Σε μελέτη που διεξήγαγαν διαπιστώθηκε, ότι η χρήση αυτού του υποδοχέα θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων, πιο αποτελεσματικών φαρμάκων για τη θεραπεία ανακούφισης του χρόνιου πόνου.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι συνθήκες που προκαλούν χρόνιο πόνο μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Σε αυτές περιλαμβάνονται η ισχιαλγία, ο καρκίνος και τη ρευματοειδής αρθρίτιδα. Οι μηχανισμοί χρόνιου πόνου είναι πολύπλοκοι, γεγονός που αποτελεί έναν από τους λόγους για τους οποίους η διαχείριση του πόνου είναι τόσο δύσκολη, εξηγεί ο καθηγητής Normimitsu Morioka του Τμήματος Φαρμακολογίας, Μεταπτυχιακό Τμήμα Βιοϊατρικών και Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου της Hiroshima. Αυτή η δυσκολία μειώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών, που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να υποφέρει από συνεχή πόνο με ελάχιστη ή καθόλου ανακούφιση.

Τα φάρμακα ανακούφισης του πόνου είναι γενικής χρήσης και είναι συχνά αναποτελεσματικά. Ακόμη και η μορφίνη, πιθανώς το καλύτερο παυσίπονο σύμφωνα με τον βοηθό καθηγητή Yoki Nakamura, επίσης του Τμήματος Φαρμακολογίας, μπορεί να αποτύχει να αναστείλει τον πόνο σε καρκινοπαθείς.

Όπως λέει ο καθηγητής, ο αυξανόμενος αριθμός ατόμων που πάσχουν από χρόνιο πόνο σημαίνει ότι η καθιέρωση νέων θεραπευτικών είναι επείγουσα και, ως εκ τούτου, τα αποτελέσματα αυτών των τύπων μελετών μπορούν να έχουν σημαντικές συνέπειες στην υγειονομική περίθαλψη για αυτούς τους ασθενείς.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ