Απαραίτητο, και γιατί, το αυγό στη σαλάτα;

Τι ανέφεραν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Purdue, στις ΗΠΑ.

Η προσθήκη ενός ολόκληρου αυγού στις πολύχρωμες σαλάτες μπορεί να διεγείρει την απορρόφηση βιταμίνης Ε από τον οργανισμό, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Purdue, στις ΗΠΑ.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με 16 υγιείς άνδρες, ηλικίας 20 έως 28 ετών, διαπίστωσαν πως με την προσθήκη αυτή μπορούσε να αυξηθεί έως και κατά επτά φορές η απορρόφηση της βιταμίνης.

«Η βιταμίνη Ε είναι ένα θρεπτικό συστατικό που πολύ άνθρωποι δεν προσλαμβάνουν σε επαρκείς ποσότητες, χάνοντας έτσι τα αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη οφέλη της», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Γουέιν Κάμπελ, καθηγητής Επιστήμης της Διατροφής στο πανεπιστήμιο.

«Η προσθήκη αυγού στη σαλάτα είναι ένας εύκολος τρόπος για να αυξηθεί η θρεπτική αξία των πολύχρωμων λαχανικών».

Οι ειδικοί θεωρούν την κατανάλωση έως τριών ολόκληρων αυγών την εβδομάδα,ασφαλή για τους περισσότερους ανθρώπους.

Όπως γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση The Journal of Nutrition, οι εθελοντές τους κατανάλωναν την ίδια ανάμικτη σαλάτα από ωμά λαχανικά, άλλοτε σκέτη και άλλοτε με ένα έως τρία αυγά, αφήνοντας να περάσει μία εβδομάδα μεταξύ κάθε δοκιμής.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ