ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο ΓΕΛ Μελεσών

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν την σπουδαιότητα της περιοχής τους και να μοιραστούν τις βιωματικές εμπειρίες τους με είδη πτηνών της περιοχής

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο ΓΕΛ Μελεσών

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ /Δράση ΚΑ2, με κωδικό: “2020 - 1-FR01-KA229-079928_2” και τίτλο : “Together Investigate and Learn  to Tackle Climate Issues”», οι μαθητές και οι καθηγητές της ομάδας του Λυκείου Μελεσών είχαν τη χαρά και την τιμή να υποδεχτούν την Ομάδα Επιστημόνων του «Εργαστηρίου Οικολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Κρήτης», αποτελούμενη από τον κ. Μιχάλη Δρετάκη, κ. Κωστή Δαμιανάκη και κ. Λέα Βεντούρα.

erasmus

Πραγματοποιήθηκε εκτενής παρουσίαση της Ορνιθοπανίδας της Κρήτης (Μ. Δρετάκης) όπου εκτός των άλλων αναδείχτηκε η σπουδαιότητα και μοναδικότητα της περιοχής μας, όσον αφορά ενδημικά και αποδημητικά πτηνά καθώς αποτελεί έναν σημαντικότατο μεταναστευτικό κόμβο. Αναδείχτηκαν οι κίνδυνοι για τα απειλούμενα είδη, αλλά και η συσχέτιση της τοπικής Ορνιθοπανίδας με το θέμα της Κλιματικής αλλαγής και της ανθρώπινης παρέμβασης στο περιβάλλον. Παρουσιάστηκε επίσης το ξεχωριστό κεφάλαιο των αρπακτικών πτηνών της περιοχής (Κ. Δαμιανάκης) η σπουδαιότητα του ρόλου τους στην φυσική ισορροπία και οι δράσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας για την προστασία και διατήρηση του πληθυσμού τους στην περιοχή της Κρήτης.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν την σπουδαιότητα της περιοχής τους και να μοιραστούν τις βιωματικές εμπειρίες τους με είδη πτηνών της περιοχής. 

Το ΓΕΛ Μελεσών ευχαριστεί ιδιαίτερα την Επιστημονική Ομάδα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης για τις πληροφορίες και το υλικό που μοιράστηκαν μαζί μας αλλά και για την σημαντικότατη δυνατότητα που έδωσαν στους μαθητές μας να έρθουν σε επαφή με μέλη της τοπικής Πανεπιστημιακής Κοινότητας και να γνωρίσουν τον τρόπο έρευνας και εργασίας τους. Μέλημά μας είναι η ομάδα αυτή να αποτελέσει τους σπόρους διάδοσης της εμπειρίας-γνώσης που έλαβε, τόσο στους συμμαθητές τους όσο και στην τοπική κοινότητα.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση