ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσιακή τελετή για τα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στο Κάιρο

Στην τελετή παρευρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα

Κυριάκος Μητσοτάκης, Αιγυπτιακό Μουσείο

Ολοκληρώθηκε η τελετή για τα πολυαναμενόμενα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου (Grand Egyptian Museum), του μεγαλύτερου μουσείου παγκοσμίως αφιερωμένου σε έναν μόνο πολιτισμό. Η τελετή των εγκαινίων, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει διάρκεια περίπου ενενήντα λεπτών.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι έφτασε νωρίτερα στο χώρο για τα εγκαίνια προκειμένου να υποδεχθεί τους επίσημους καλεσμένους.

Στο Μουσείο έφτασε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Μαρέβα.

Image
Κυριάκος Μητσοτάκης, Αιγυπτιακό Μουσείο
Glomex Video
Image
Κυριάκος Μητσοτάκης, Αιγυπτιακό Μουσείο

Το εντυπωσιακό συγκρότημα, που δεσπόζει δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας, φιλοξενεί πάνω από 100.000 εκθέματα και εκτείνεται σε έκταση σχεδόν ίση με 70 γήπεδα ποδοσφαίρου, όπως αναφέρει το BBC.

Image
Κυριάκος Μητσοτάκης, Αιγυπτιακό Μουσείο

Το νέο μουσείο του Καΐρου παρουσιάζει έναν ανεκτίμητο θησαυρό από χρυσά αντικείμενα, αγάλματα, σαρκοφάγους και τεχνουργήματα που φωτίζουν την καθημερινότητα και την ιστορία της αρχαίας Αιγύπτου. Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, το Grand Egyptian Museum έχει ήδη χαρακτηριστεί ως το πιο φιλόδοξο πολιτιστικό έργο της χώρας, ενώ η κατασκευή του στοίχισε 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Glomex Video

Στην τελετή παρευρίσκονται πλήθος ηγετών και προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσκεκλημένος του Αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι.

Image
Κυριάκος Μητσοτάκης, Αιγυπτιακό Μουσείο

Το Μουσείο, που βρίσκεται κυριολεκτικά στη «σκιά» των Πυραμίδων, αποτελεί σημείο αναφοράς για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και φιλοδοξεί να αποτελέσει το νέο επίκεντρο του αιγυπτιολογικού ενδιαφέροντος διεθνώς.
 

Πηγή:protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση