«Τσουνάμι» αντιδράσεων για τις αλλαγές στο Twitter

Newsroom
Newsroom

Η πλατφόρμα αριθμεί σήμερα περισσότερους από 395 εκατομμύρια χρήστες

Με αντάλλαγμα 44 δισ. δολάρια, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο αγόρασε ένα από τα δημοφιλέστερα social media με την υπόσχεση να αλλάξει τα κακώς κείμενα και να δώσει πλήρη ελευθερία έκφρασης στους χρήστες του.

Τι αλλάζει στο νέο Twitter

Η πλατφόρμα αριθμεί σήμερα περισσότερους από 395 εκατομμύρια χρήστες. Περισσότερα από 206 εκατομμύρια άνθρωποι το χρησιμοποιούν καθημερινά για την ενημέρωσή τους και φαίνεται να αποφέρει 4 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε έτος.

«Το 97% των tweet προέρχεται από μόλις το 25% των ενήλικων χρηστών του, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών PEW. Οπότε ό,τι συμβαίνει στο twitter δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική ζωή, αλλά μπορεί να δημιουργήσει παρερμηνείες της πραγματικότητας αμβλύνοντας τις ακρότητες και να υποδαυλίσει την ικανότητά μας να χρησιμοποιούμε την λογική μας» λέει ο πολιτικός αναλυτής, Τζον Αβλόν.

Ο Eλον Μασκ έχει ήδη σκιαγραφήσει τις πέντε πρώτες αλλαγές που έρχονται στην πλατφόρμα και όπως αναφέρεται θα είναι:

  • ο ανοιχτός αλγόριθμος για να υπάρχει διαφάνεια για το ποιες αναρτήσεις προωθούνται
  • η αφαίρεση spam bots
  • η επαλήθευση της ταυτότητας των χρηστών
  • η προσθήκη της δυνατότητας επεξεργασίας των tweets καθώς τώρα δεν μπορεί να διορθωθεί ούτε τυχόν ορθογραφικό λάθος
  • και τέλος η αύξηση του ορίου χαρακτήρων στα tweets

Αντιδράσεις, αποχωρήσεις και επιστροφές

Αναφορές σε διεθνή μέσα θέλουν μεγάλο αριθμό πολιτών να αποχωρούν από την πλατφόρμα μετά την εξαγορά της από τον δισεκατομμυριούχο Μασκ.

Ίσως η πιο ηχηρή αποχώρηση αυτή της ακτιβίστριας Jameela Jamil, γνωστή για τα τολμηρά tweets η οποία θεωρεί πως αντί να διευρυνθεί, θα περιοριστεί η ελευθερία της πλατφόρμας.

«Φοβάμαι πως η δήλωση περί ελευθερίας του λόγου θα βοηθήσει αυτή τη διαβολική πλατφόρμα να φτάσει στην τελική μορφή του απόλυτου άναρχου μίσους, του φανατισμού και του μισογυνισμού. Καλή τύχη» έγραψε η ίδια.

Πληροφορίες θέλουν και άλλους επωνύμους και ακτιβιστές να την ακολουθούν ενώ κάποιοι άλλοι σκέφτονται την επιστροφή τους όπως ο δημοσιογράφος του Fox news Τάκερ Κάρλσον ο οποίος και ανακοίνωσε την επιστροφή με ένα λιτό τουίτ.

«Επιστρέψαμε»

Δεν ήταν λίγες όμως και οι αντιδράσεις όπως αυτή του Τζεφ Μπέζος ο οποίος υπαινίχθηκε ότι πίσω από την κίνηση του Έλον Μασκ βρίσκεται το Πεκίνο το οποίο έδωσε άμεσα την απάντησή του.

«Είστε καλοί στις εικασίες αλλά δεν έχουν καμία απολύτως βάση» δήλωσε ο εκπρόσωπος Υπουργείου Εξωτερικών Κίνας, Γουανκ Γουένμπιν

Η οριστική εκχώρηση του twitter στον Μασκ αναμένεται να επικυρωθεί από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ μέχρι το τέλος του χρόνου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ