Η πτώση των αποθεμάτων αύξησε τις τιμές του πετρελαίου

Στην Ευρώπη, οι φόβοι περί Brexit εξακολουθούν να ασκούν πιέσεις τόσο στη στερλίνα όσο και στο ευρώ.

Οι έντονες μεταβολές στις αγορές νομισμάτων είχαν περιορισμένη επίδραση στον δείκτη εμπορευμάτων Bloomberg, ο οποίος παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος την προηγούμενη εβδομάδα. 

Παρά τα αρνητικά επιτόκια, το ιαπωνικό γιεν κατέγραψε το πιο υψηλό επίπεδο τιμής από τον Οκτώβριο του 2014 και το γεγονός αυτό ενίσχυσε την πίεση στα νομίσματα με υψηλά επιτόκια όπως το BRL, το ZAR αλλά και το AUD.

Στην Ευρώπη, οι φόβοι περί Brexit εξακολουθούν να ασκούν πιέσεις τόσο στη στερλίνα όσο και στο ευρώ, ενώ στις ΗΠΑ, η επιφυλακτική στάση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς ελάττωσε περαιτέρω τις προσδοκίες της αγοράς για αύξηση των επιτοκίων.

Παρά την απουσία μεταβολής στον δείκτη, ορισμένες από τις πιο έντονες κινήσεις σημειώθηκαν εσωτερικά σε διάφορους κλάδους. Ισχυρά κέρδη στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο βοήθησαν τον κλάδο ενέργειας να πάρει ανοδική πορεία, ενώ τα βιομηχανικά μέταλλα υποχώρησαν σημαντικά λόγω της ανησυχίας ότι η κινεζική ζήτηση δεν επαρκεί ώστε να απορροφήσει την αυξανόμενη προσφορά. 

Μια έρευνα μεταξύ των εταιρειών εξόρυξης και τους επενδυτές του κλάδου, στο πλαίσιο σχετικού συνεδρίου στη Χιλή, προέβλεψε ότι ο χαλκός θα βρεθεί στο -14% σε 12 μήνες.

Η ζάχαρη και ο καφές είχαν μια άσχημη εβδομάδα, με τις ειδήσεις για την προσφορά και τις διακυμάνσεις του ρεάλ Βραζιλίας να ασκούν πιέσεις στις τιμές των δύο εμπορευμάτων. Η ακατέργαστη ζάχαρη, η οποία βρέθηκε στο -14% σε σχέση με το υψηλό από τις 24 Μαρτίου, δέχθηκε σημαντικό πλήγμα από τις εικασίες ότι η κρατικών συμφερόντων πετρελαϊκή Petrobras ενδέχεται να μειώσει τις τιμές της βενζίνης. 

Μια τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να μειώσει τη ζήτηση για αιθανόλη, αυξάνοντας έτσι την παγκόσμια προσφορά ζάχαρης.


Πηγή: naftemporiki.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ