ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται νέα φορολογικά μέτρα στήριξης

Στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας προετοιμάζουν ένα νέο διευρυμένο πακέτο

No profile pic

Νέα φορολογικά μέτρα στήριξης της αγοράς, των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Η επιδείνωση της κατάστασης στο επιδημιολογικό επίπεδο έχει σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα και αυτό προκαλεί συναγερμό στο κυβερνητικό επιτελείο. Οι προβλέψεις για την πορεία της ύφεσης θεωρείται δεδομένο ότι θα αναθεωρηθούν επί τα χείρω και στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζονται σενάρια για τη στήριξη της οικονομίας σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας προετοιμάζουν ένα νέο διευρυμένο πακέτο στήριξης της οικονομίας που περιλαμβάνει:

-Την επέκταση της μείωσης των ενοικίων για επαγγελματική στέγη και κύρια κατοικία έως το τέλος του έτους. Στην πρώτη γραμμή για την ανάγκη στήριξης βρίσκονται οι κλάδοι εστίασης και ξενοδοχείων. Επιπλέον, χρονική επέκταση της μείωσης των ενοικίων εξετάζεται πολύ σοβαρά και για τους εργαζόμενους που τίθενται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας και τα παιδιά τους εφόσον καταβάλλουν ενοίκιο για φοιτητική στέγη.  Το μέτρο της μείωσης των ενοικίων αφορά "κούρεμα" του μηνιαίου μισθώματος κατά 40% με παράλληλη αποζημίωση των ιδιοκτητών ακινήτων στο 30% της απώλειας του μισθώματος (του επιστρέφεται με τη μορφή πίστωσης φόρου το 12% του συνολικού μισθώματος).

-Την επέκταση έως το τέλος του έτους του μέτρου της αναστολής συμβάσεων εργασίας για πολλούς κλάδους, όπως είναι η εστίαση, ο τουρισμός και οι επιχειρήσεις σε τουριστικές περιοχές.

-Τη θέσπιση τρίτου γύρου επιστρεπτέας προκαταβολής με ακόμη πιο χαλαρά κριτήρια καταβολής σε σχέση με τους δυο προηγούμενους γύρους του μέτρου.

-Τη θέσπιση νέων αναστολών καταβολής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών για συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας που πλήττονται.

Για την επέκταση των μέτρων στήριξης της οικονομίας, της αγοράς και των εργαζόμενων θα αξιοποιηθούν, όπως σημειώνουν πηγές του οικονομικού επιτελείου, τα διαθέσιμα που υπάρχουν στα κρατικά ταμεία και έχουν χτιστεί με τις εξόδους στις αγορές αλλά και τα κρατικά έσοδα των προηγούμενων ετών.

 

Πηγή:capital.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση